1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Efter finalförlusten – Messi lägger av

Argentina åkte på ännu en bitter finalförlust i natt, denna gång mot Chile. Och efter fyra raka finalförluster väljer nu sportens största att tacka för sig.


Leonel Messi har precis fyllt 29 och anses vara en av de allra bästa fotbollsspelarna genom tiderna. Men efter nattens finalförlust mot Chile i Copa America lägger han av i landslaget. Utan någon titel.

Det var Argentinas och Leo Messis fjärde raka finalförlust, och för Messi blev det hans sista.

– I omklädningsrummet kände jag att landslagstiden är över för mig. Det är vad jag känner nu, sa Messi efteråt.

Många såg Messi som en ny Diego Maradona, och det var nog många som hoppades på att han kunde skjuta hem en VM-titel till Argentina, på samma sätt som Maradona gjorde 1986.

Men i finalen 2014 föll de mot Tyskland, och i natt blev alltså Chile Copa America-vinnare efter straffar, efter att Messi sköt sin sista spark i landslagströjan över.

– Leo var tyvärr helt förstörd efter sin missade straff. Det var det värsta jag varit med om när jag såg honom i omklädningsrummet efteråt, säger Sergio Agüero enligt Marca, skriver Aftonbladet.

Du kan se Messi prata om sitt beslut här:


Men hans frisparksmål mot USA tidigare i turneringen glömmer vi aldrig:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du velat se Messi vinna med Argentina?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.