Timitelas syster bekräftar att han är klar för Hammarby.
Timitelas syster bekräftar att han är klar för Hammarby.

Hammarby värvar back från Eredivisie

Hammarby har gjort klart med den holländska ytterbacken Michael Timisela. Backen som är både offensiv och snabb har flera års erfarenhet av holländska ligan.


Här är Timisela:

Ålder: 26 år 

Längd: 1,76 m

Lanskamper: Har gjort sex U-17 och 15 U-19-landskamper.

Tidigare klubbar: 
Ajax: 2005-2007
VVV-Venlo: 2007-2012 (111 matcher)

STOCKHOLM. Efter att flera spelare har fått lämna truppen har Hammarby fotboll börjat värva. Och de gör det med besked. På tisdagen stod det klart att Michael Timisela, 26, är klubbens senaste värvning.

– Goda nyheter, min bror Michael kommer att spela för Hammarby IF. Jag tycker att det är grymt, skriver Rosanna Tolsma, som är Michael Timiselas syster, på Twitter.

Affären offentliggjordes på Hammarbys hemsida på tisdagseftermiddagen.

– Michael har varit startspelare i holländska högstaligan under de senaste tre säsongerna och vi har scoutat honom noggrant och tagit referenser på honom från flera av våra kontakter i Holland. Omdömena därifrån är mycket positiva, säger Gustaf Grauers.

Snabb och teknisk

Ryktena kring affären har varit många och det har länge spekulerats i när och om holländaren kommer att ansluta till Superettan och Hammarby.

Timisela som har erfarenhet av spel i Ajax och Venlo i den holländska förstaligan Eredivisie. Han har även spelat flera ungdomslandskamper med Holland. 26-åringen beskrivs som en snabb, offensiv ytterback med strålande teknik. 

– Det är en väldigt spelskicklig högerback som gillar att gå med i offensiven. Han är aggressiv och följsam i sitt försvarsspel, och han läser situationer bra, säger Hammarby Fotbolls sportchef Gustaf Grauers till Hammarbys hemsida.

Michael Timisela har varit kontraktslös sedan i somras då hans kontrakt med Venlo gick ut.

Såhär såg det ut när Timisela gjorde sitt första mål för Ajax.


Ett längre klipp till er som inte har full koll på vem Michael Timisela är:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.