Kennedy Bakircioglü kramas om efter 1-0-målet.
Kennedy Bakircioglü kramas om efter 1-0-målet. - Foto: BILDBYRÅN
Mikael Rynell fick rött kort. - Foto: BILDBYRÅN
3 av 5
Kennedy slår till från straffpunkten. - Foto: BILDBYRÅN
Hemmalagets Sotirios Papagiannopoulos fick även han två gula kort.
4 av 5
Hemmalagets Sotirios Papagiannopoulos fick även han två gula kort. - Foto: BILDBYRÅN
Här knuffar han till Erik Sundin.
5 av 5
Här knuffar han till Erik Sundin. - Foto: BILDBYRÅN

Utdömda och utbuade senast – då tog Bajen blytung seger

0-3-förlusten hemma på Tele2 Arena mot Falkenberg senast ledde till burop och upprörd stämning. Men på torsdagskvällen studsade Hammarby tillbaka borta mot Assyriska.

Assyriska-Hammarby 1-2 (0-1)

'29 Rött kort – Sotirios Papagiannopoulos (Assyriska)
'30 0-1 Kennedy Bakircioglü
'45 Rött kort – Mikael Rynell (Hammarby)
'58 0-2 Christophe Lallet
'79 1-2 Admir Aganovic

SÖDERTÄLJE. Det krävdes en utvisning och en straff för att Hammarby skulle göra mål igen efter den svidande förlusten hemma mot Falkenberg senast. Storstjärnan Kennedy Bakircioglü klev fram och satte 1-0 borta mot Assyriska efter 30 spelade minuter.

Det skulle komma mer, men dessförinnan såg Mikael Rynell till att "Bajen" blev lika många spelare på planen genom att få sitt andra gula kort för kvällen. Detta hände precis före halvtidsvilan, men hjälpte ändå inte för hemmalaget.

Spännande på slutet

I den 58:e minuten sköt nämligen Christophe Lallet in viktiga 2-0. Assyriskas Admir Aganovic reducerade med drygt tio minuter kvar men Hammarby lyckades hålla undan.

Segern innebär att laget tar ett kliv från bottenstriden som de var nära att dras in i. De går ikapp Assyriska, men har ändå en bra bit upp till topp tre.

Ultrasprotester

Sedan 0-3-förlusten senast har stämningen varit upprörd i Bajenled. Kraftiga burop hördes och på torsdagen hade samtliga tre ultrasgrupperingar vänt sina banderoller upp och ned på läktaren – ett klassiskt sätt att visa sitt missnöje.

På måndagen får Hammarby en femte chans att göra mål på nya hemmaplanen Tele2 Arena. Hittills har man kammat noll mot Örgryte, Paris Saint-Germain, Ljungskile och Falkenberg.