Walid Atta ska kriga om en plats i AIK

Försvararen Walid Atta var aktuell för Trelleborg och utländska klubbar. Men nu blir han kvar i AIK. ”Jag stannar i Sveriges bästa klubb”, säger han till Nyheter24.


Walid Atta gjorde bara fyra allsvenska matcher från start under guldåret 2009. I måndags besökte han Trelleborgs FF som är i behov av en mittback, men Nyheter24 kan avslöja attt det inte blir en flytt från de svenska mästarna.

- Nej, jag hade ett möte med Björn Wesström och Micke Stahre i dag, de vill att jag stannar och ingår i planerna för 2010. Då är det inget snack om saken, jag blir kvar och krigar om en plats, finns inget annat just nu, säger Walid till Nyheter24.

- Jag har varit både i Sverige och utomlands och besökt klubbar... Men jag stannar kvar i Sveriges bästa klubb, tillägger 23-åringen.

Det har varit svårt att peta Per Karlsson och Jos Hooiveld, även om Walid även kan spela på högerbacksplatsen. Oavsett vad är han nöjd med sitt beslut.

- Jag trivs fantastiskt bra i klubben och jag ska göra allt för att hjälpa AIK till fler framgångar.

Han avslöjar att Trelleborg kom med ett konkret bud till AIK. Walid tackade först nej, men gick med på att åka ner och träffa tränaren Tom Prahl.

Till 2010 får AIK in högerbacken Martin Lorentzon från Assyriska. Dessutom spekulerats det kring om den landslagsmeriterade Markus Jonsson blir kvar i klubben eller inte, men det verkar mer ovisst när Atta stannar.

Walid Atta har kontrakt med svenska mästarna i ytterligare ett år.

 

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.