Polisen fortsätter sin jakt mot svenska supportrar.
Polisen fortsätter sin jakt mot svenska supportrar. - Foto: Björn Larsson Rosvall/AP/SCANPIX

Polisövergrepp mot Djurgårdssupportrar

Djurgårdssupportrar blev under gårdagskvällen utsatta för polisövergrepp.


STOCKHOLM. Det var under gårdagskvällen som ett 15-tal Djurgårdssupportrar satt och drack öl på en krog i centrala Stockholm, som polisen gjorde sitt drogtillslag.

– De satt bara och drack bira och sjöng lite ramsor, säger vittnet Johan Magnusson till Nyheter24.

DIF skulle inte spela match under kvällen, varken hemma eller borta. Personerna var enligt uppgifter varken hotfulla eller aggressiva, dessutom fanns det inget i deras beteende som skulle antyda att de tagit droger.

Utdragna i handfängsel

Polisen tog enligt uppgifter ut samtliga supportrar i handfängsel och visiterade dessa utanför krogen under en dryg halvtimme. Dessutom kontrollerades även personer som inte var involverade i med gänget.

– Jag känner mig jävligt kränkt, säger individen som väljer att vara anonym till Nyheter24.

När Nyheter24 ringer upp polisen för att undersöka vad de kan ha haft för misstankar gentemot Djurgårdsfansen verifierar polisen först att drogtillslaget äger rum.

– Men det står ingenting om några misstankar, det verkar de inte ha fyllt i, säger sittande stationsbefäl Klas Hedbom till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.