Wallin anklagades för att vara slavhandlare.
1 av 2
Wallin anklagades för att vara slavhandlare. - Foto: BILDBYRÅN
2 av 2
- Foto: BILDBYRÅN

Agenthärvan fortsätter: TV4 kan anmälas för förtal

Nyheter24:s Gais-bloggare anser att TV4 förtalat Christer Wallin i samband med den tänkta affären som skulle tagit Wanderson till Feyenoord.


Detta har hänt:

Wanderson erbjöds ett kontrakt som skulle göra honom till en Feyenoord-spelare.

Kontraktet kategoriserades som ett slavkontrakt och dessutom skulle brassen knytas till Oliver Cabreras företag Westhill Group. Om han skulle bryta kontraktet var han tvungen att betala 19 miljoner kronor. Men någon affär blev det inte.

TV4 började granska det hela och Gais ordförande Christer Wallin beskylldes för att vara slavhandlare. Nu kan tevekanalen stämmas för förtal.

GÖTEBORG. Under fredagen blev det klart att Oliver Cabrera, en av Sveriges största agenter, blev av med sin licens för att han suttit på två stolar i affären som skulle tagit Wanderson till Feyenoord. Något som är emot svenska fotbollsförbundets reglemente för agenter.

Företaget Westhill Group skulle köpa den offensiva mittfältaren för att sedan låna ut honom till den ekonomiskt hårt drabbade holländska klubben - som också är förbjudet.

I samband med den tänkta affären beskylldes Gais ordförande, Christer Wallin, för att vara slavhandlare.

- Jag hade precis kommit hem efter en tvådagarskonferens när TV4 ringer och säger att de vill göra ett reportage om hur bra Gais lyckats med brassar, eftersom vi tog hit Wilton Figueiredo, Wanderson, men även Ari da Silva och (Daniel) Bamberg, säger Wallin till Nyheter24:s Gais-bloggare, Patrik Persson.

- När jag kommer in i studion slänger de fram ett tjockt dokument på engelska, som jag aldrig har sett, och vill att jag ska kommentera det. Jag blev anklagad för att vara slavhandlare.

Ordföranden förklarar att de, som en av få klubbar i Sverige, inte har samarbetat med Cabrera - men det klipps sedan bort.

- Jag sa flera gånger under intervjun att Gais, som en av få klubbar, aldrig har gjort affärer med Cabrera, att vi tvärtemot avbröt samarbetet med honom på grund av hans tveksamma metoder. Allt detta klipptes bort från inslaget som sändes ut, och Patrick Ekwall, som agerade exekutor där, har jag överhuvudtaget inte talat med i sammanhanget, säger han.

Nyheter24:s bloggare tycker att "Makrillarna" ska stämma kanalen för förtal.

De har förtalat Christer Wallin då de kallat honom slavhandlare. De har skadat Gais anseende i allmänhetens och sponsorers ögon. Hade jag varit Gais hade jag drivit skadeståndskrav”, skriver han i bloggen.

Fotbollsförbundets utredning kom fram till att Gais inte hade gjort något fel.

/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.