1 av 3
- Foto: Björn Lindgren / SCANPIX /
2 av 3
- Foto: mikael fritzon / SCANPIX /
Trots att det många gånger stormat runt Wanderson har han alltid haft lätt till skratt.
3 av 3
Trots att det många gånger stormat runt Wanderson har han alltid haft lätt till skratt. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Ny härva omger Wanderson

Wanderson har återigen hamnat i en härva - denna gång är det saudiarabiska Al-Ahli som strular.


Stjärnan befinner sig i Brasilien

Wanderson själv har ingen direkt aktiv del i huruvida affären går i bom eller ej. Stjärnan har fattat sitt beslut - han vill till Gais.

Wanderson befinner sig just nui Brasilien där han vilar upp sig i förhoppning om att få återvända till den svenska västkusten och spel i Gais.

GÖTEBORG. Den brasilianske fotbollsspelaren, Wanderson do Carmo, har sannerligen inte haft en spikrak karriär. Den har i stället varit kantad av agenhärvor, skytteligasegrar och underliga beslut.

Och nu befinner han sig i ytterligare en tragisk och kaotisk situation.

Göteborgsklubben Gais vill ha tillbaka sin stjärnanfallare. Stjärnan själv vill inget hellre än att återvända. Al-Ahli, den saudiarabiska förening som Wanderson skrev på för, vill ge honom speltid i Sverige.

Men när affären bara var ett par underskrifter från att bli klar, föll allt ihop som ett korthus. Gais får nämligen inte tag på någon representant eller ansvarig för Al-Ahli.

-Det är svårt att säga varför. Det är en annan kultur och de har haft det turbulent i klubben. Men tiden går, säger ordföranden Christer Wallin till Aftonbladet.

Al-Ahli gick i januari ut med att de ville låna ut brassen. Dessutom avregistrerades spelaren, något som innebär att han är fri att gå var än han vill.

Konsekvensen av saudiernas tystnad kan bli ödesdigra. Gais kan tvingas kontakta Fifa för att få ett avslut på affären. Samtidigt stänger transferfönstret om två veckor – och nu verkar stressen ha infunnit sig i klubben.

– Vi har erbjudit dem en fair deal, han skulle få en av våra bättre löner och vi har två veckor på oss. Så det är bara att hoppas, avslutar Wallin.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.