Ibrahim "Teteh" Bangura lämnade AIK för turkiska Bursaspor.
1 av 3
Ibrahim "Teteh" Bangura lämnade AIK för turkiska Bursaspor. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Ersättaren Kwame Karikari gjorde mål direkt när han fick chansen från start.
2 av 3
Ersättaren Kwame Karikari gjorde mål direkt när han fick chansen från start. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Lalawé Atakora i Fredrikstadströjan.
3 av 3
Lalawé Atakora i Fredrikstadströjan. - Foto: BILDBYRÅN

AIK värvar Banguras polare: "Bästa 17-åringen jag sett"

Efter "The Banguras" och Karikari - nu har AIK gjort klart med yttermittfältaren Lalawelé Atakora från Togo.


STOCKHOLM. "Teteh" Bangura gjorde succé och blev Turkietproffs. Ersättaren Kwame Karikari målade direkt. Mohamed Bangura fortsätter att imponera. Nu satsar AIK vidare på afrikaner i och med att klubben värvat den togolesiske yttermittfältaren Lalawelé Atakora.

"Lalawele var den bäste 17-åring jag sett i Afrika. Så talang finns i överflöd. Spännande se vad han kan göra i AIK med polaren Mohamed", skriver agenten Patrick Mörk Twitter om den nu 20-årige Atakora.

"En internationell spelare med nordisk erfarenhet"

Atakora har, liksom Mohamed Bangura, spelat i IFK Värnamo dit han var utlånad från norska Fredrikstad under våren 2010. Under hösten spelade han för norrmännen igen.

- När vi bestämt oss för vilken spelartyp vi vill ha in så letar vi i den turordning som är fastslagen i AIK, internt, nationellt och till sist internationellt. Lalawelé Atakora är en internationell spelare med nordisk erfarenhet. Att han har spelat i Sverige och Norge är en faktor vi tittat på när han nu kommer under pågående tävlingssäsong och det ökar rimligtvis hans konkurrenskraft kortsiktigt, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till klubbens hemsida.

Mittfältaren kommer till Sverige på torsdagen men är ännu inte helt spelklar då allt pappersarbete ännu inte är färdigställt.

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?