Knallskott smällde av på läktarna och på planen under Malmö FF-Djurgården.
1 av 3
Knallskott smällde av på läktarna och på planen under Malmö FF-Djurgården. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Visitationen kommer att ta längre tid när vissa besökare måste gå igenom metalldetektorer.
2 av 3
Visitationen kommer att ta längre tid när vissa besökare måste gå igenom metalldetektorer. - Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Djurgårdssupportrarna uppmanas att vara på plats i god tid på Nya Parken.
3 av 3
Djurgårdssupportrarna uppmanas att vara på plats i god tid på Nya Parken. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN

Därför gör metalldetektorerna entré i allsvenskan

När IFK Norrköping tar emot Djurgården ska samtliga insläpp förstärkas med en metalldetektor.


Tre avbrutna matcher

I samtliga tre matcher som avbrutits av domaren i årets allsvenska smälldes så kallade "bangers" av.

Syrianska-AIK bröts efter att linjedomaren Daniel Wännmark träffats av ett knallskott.

Malmö FF-Helsingborg bröts efter att en banger först kastats in på HIF-målvakten Pär Hansson som sedan knuffades av en supporter som sprungit in på planen.

Malmö FF-Djurgården avbröts efter att en handfull knallskott smällt av, varav ett kastades mot planen i närheten av en kameraman.

NORRKÖPING. När IFK Norrköping gästas av Djurgården på torsdagskvällen kommer ett nytt fenomen att göra intåg i årets allsvenska. Orsaken är de avbrutna matcherna i årets allsvenska.

– Både AIK och Djurgården är högriskmatcher den här säsongen och med den historik som varit med pyroteknik genomför vi det här som en möjlighet att minska förekomsten av sådana föremål, säger Michael Lindquist, stabschef hos polisen med ansvar för matchen, till Nyheter24.

"Klart det blir jobbigare för vissa"

Metalldetektorer kommer att placeras intill alla Nya Parkens ingångar. Ett beslut som väntas avsevärt förlänga kötiden för människor med biljett.

– Vi hoppas att det ska verka avskräckande. Det är klart att vissa besökare kommer att få underkasta sig ett jobbigare insläpp men vi vill visa att vi gjort vårt yttersta för att stävja detta, säger Lindquist.

Ingångarna ska öppnas 1,5 timmar innan matchstart och både Norrköping och Djurgården uppmanar sina supportrar att dyka upp i väldigt god tid till arenan.

Polis och arrangör väljer vilka som ska passera

Trots att detektorerna placeras ut över hela arenan kommer alla dock inte att behöva passera igenom dem. I stället är det polisen och IFK Norrköping som bestämmer vilka som behöver undersökas.

– Vi gör en så kallad differentiering. Vi ser ingen anledning att varje besökare ska tvingas gå igenom en metalldetektor. De som får göra det bestäms av vår och arrangörens bedömning om vad vi tycker är rimligt, säger stabschefen Michael Lindquist.

Metalldetektorer har enligt samma princip tidigare använts på Stockholmsderbyn i hockeyns elitserie.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.