Caroline Szyber är en av de som ska besluta vem som ersätter Per Unckel.
1 av 2
Caroline Szyber är en av de som ska besluta vem som ersätter Per Unckel. - Foto: Tor Johnsson/SvD/SCANPIX
Per Unckel gick ur tiden den 20 september 2011.
2 av 2
Per Unckel gick ur tiden den 20 september 2011. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Huliganutredningen står fortfarande utan ledare

NYHETER24 AVSLÖJAR. Drygt tre veckor har gått sedan Per Unckel gick bort, men ännu har ingen ny huvudutredare tillsats för att komma till botten med den så kallade "huliganfrågan".


Huliganutredningen

Debatten kring huliganismen i den svenska sportkulturen har rasat under en längre tid och snart når den sin kulmen. När regeringen nu inom kort fattar sitt beslut om vem som ska leda utredningen tar de samtidigt ett stort ställningstagande.

Vill de gå den upptrampade dialogens snåriga stig, eller utgå från att England är lösningen? Antingen får vi en lösning, eller en regering som stoppar huvudet i sanden och kör sitt race - med kaos som konsekvens.

STOCKHOLM. Den 20 september dog Per Unckel efter en kort tids sjukdom, Unckel blev 63 år gammal. Fram till sin död satt Unckel bland annat som landshövding för Stockholms län, men framför allt var han även huvudutredare för en av de viktigaste utredningarna i svensk fotbolls historia - huliganfrågan.

Nyheter24 kan nu berätta att ännu har ingen ny utredare tillsats och enligt idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroths pressekreterare Karolin Johansson kommer det dröja länge innan någon ersätter Unckel.

– Det viktiga vi tänker på är att utredningen inte blir fördröjd, säger hon till Nyheter24.

Johansson bekräftar även att många namn har inkommit till det stundande valet. En av de som fattar beslutet om vem som får ersätta Unckel är väldigt öppen med ett par kriterier som ska finnas hos kandidaten.

– Det är viktigt att personen har en förförståelse för vad supporterkultur innebär. Det får inte tillträda en person som aldrig har varit på en fotbollsmatch, säger Caroline Szyber till Nyheter24 och fortsätter:

– Två naturliga alternativ, som jag ändå inte tror kommer att gå igenom är Thomas Bodström och Lars Ohly.

En av anledningarna till att beslutsprocessen dragit ut på tiden är att Per Unckel ännu inte blivit begraven.

– Vi gör det så skyndsamt som möjligt, men vi är fortfarande många veckor ifrån ett beslut, konstaterar Karolin Johansson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.