Caroline Szyber gillar inte beslutet.
Caroline Szyber gillar inte beslutet. - Foto: Tor Johnsson/SvD/SCANPIX

KD-profilen kritiserar polisbeslutet: "Ingen bra utveckling"

Nu ska Stockholmsklubbarna betala för polisnotorna.


"Välj Szyber"

Huliganfrågan är hetare än någonsin i Sverige. Men mitt bland stridigheterna står huliganutredningen utan huvudutredare efter att Per Unckel avlidit.

Caroline Szyber är dock en av kandidaterna till att ta över rollen. Hon beskrivs som "en kunnig politiker" men framför allt "en hängiven supporter". Och nu finns det även en Facebook-sida som vill se henne ta över efter Unckel: "Vi som vill ha Caroline Szyber till ny huliganutredare".

STOCKHOLM. På måndagen bestämdes det att Stockholmsklubbarna kommer att få betala för poliskostnaderna i samband med idrottsevenemang. Nu kommenterar riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) beslutet.

- Detta med att polisen vill börja ta betalt för viss verksamhet känns inte som en bra utveckling, säger hon till Nyheter24.

Hon fortsätter:

- Jag förstår att polisen ser att det det är ett merarbete när det blir upplopp i samband med till exempel derbymatcher, men så kan det bli i samband med demonstrationer och motdemonstrationer. Och där skulle det inte vara tal om att vissa skulle stå för den polisnotan. Likaså svårt just sätta ett pris på detta arbete. Erfarenheten säger ju att en våldsam match oftast följs av en lugn.

Kollegan: "Jag välkomnar dagens beslut"

Erik Slottner, ledamot i polisstyrelsen och vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms Stadshus, håller dock inte med sin kollega och menar i stället att det är bra att polisen kommer att börja ta betalt för sina insatser.

- Jag välkomnar dagens beslut. Vi har vid flera tillfällen sett hur stora idrottsfester urartat med slagsmål, våld och skadegörelse. Jag tror att Stockholmarna är innerligt trötta på att skattepengar och polisresurser går till bevakning av idrottsevenemang. Förhoppningsvis kommer dagens beslut att på sikt leda till mindre oroligheter, säger han i ett pressmeddelande.

Szyber kommenterar Slottners uttalande:

- Behövs längre kommentar? Min kollega i stadshuset gick precis ut och var positiv, men så går han inte heller på fotboll eller hockey, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.