Wanderson do Carmo har äntligen nätat. - Foto: BILDBYRÅN
Gais klättrade därmed till nionde plats.
Gais klättrade därmed till nionde plats. - Foto: BILDBYRÅN
Alexander Axén fick jubla.
4 av 4
Alexander Axén fick jubla. - Foto: BILDBYRÅN

Gais kanoner fixade första segern

Makrillarna hade kryssat tre gånger om och förlorat en match. Men när IFK Norrköping kom på besök kunde Gais äntligen bärga säsongens första seger.

Makrillarnas svaga säsongsinledning

1. Gais-Häcken 0-0

2. Åtvidaberg-Gais 2-1

3. Gais-Djurgården 0-0

4. Helsingborgs IF-Gais 0-0

5. Gais-IFK Norrköping 2-0

GÖTEBORG. Gais hade inte tagit en enda trepoängare på de fyra inledande matcherna. Men när IFK Norrköping kom på besök fick göteborgarna äntligen jubla - efter två kanonmål.

Drabbningens första balja kom strax innan pausvilan. Wanderson do Carmo snodde bollen från bortalagets Andreas Johansson och bombade in bollen från 25 meter. Målet var dessutom brassens första mål för säsongen.

– Jättekul för honom, nu kan vi lägga det där snacket om att han inte gör mål åt sidan, säger Gais-tränaren Alexander Axén till Canal Plus.

Och tidigt i den andra halvleken slog hemmalaget till igen. Den här gången var det Ruben Ayarnas tur att sätta bollen i mål med ett kanonskott - även om skottet visserligen inte var helt otagbart för målvakten Abbas Hassan.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.