– Jag har lite svårt för fotbollsrock. Visst kan det vara lite spännande ibland och jag önskar att man kunde lägga ned mer tid på det, säger Ebbot som har gjort låtar till Gais.
1 av 4
– Jag har lite svårt för fotbollsrock. Visst kan det vara lite spännande ibland och jag önskar att man kunde lägga ned mer tid på det, säger Ebbot som har gjort låtar till Gais. - Foto: Scanpix
– Det är jordens undergång för alla fotbollslag men inte för Gais, och jag ska försöka gå mer nu när de kommer att vinna. För det är i år det sker: Now is the time. Det är som "Rocky" översatt till fotboll.
2 av 4
– Det är jordens undergång för alla fotbollslag men inte för Gais, och jag ska försöka gå mer nu när de kommer att vinna. För det är i år det sker: Now is the time. Det är som "Rocky" översatt till fotboll. - Foto: Scanpix
Ebbot i stilenlig Gais-kaftan.
3 av 4
Ebbot i stilenlig Gais-kaftan. - Foto: Skärmdump/Youtube
Sångaren och Gaisaren Ebbot Lundberg är veckans kändissupporter.
4 av 4
Sångaren och Gaisaren Ebbot Lundberg är veckans kändissupporter. - Foto: Lars Ekström

Kändissupportern: "Alla som inte är Gais kommer gå under"

Sångaren Ebbot Lundberg om att ta helikoptern till matcher, fotbollsmusik och varför Makrillarna vinner allsvenskan: "Det är som "Rocky" översatt till fotboll."


Det här är Ebbot

Födelsenamn: Torbjörn Lundberg

Född: Den 26 februari 1966 i Västerås, 46 år gammal.

Yrke: Musiker, sångare i The Soundtrack of Our Lives, som släpper sitt åttonde album i år.

Bor: Särö, utanför Göteborg.

GÖTEBORG. 1972 fastnade en sexårig Ebbot Lundberg för Gais eftersom att det rimmade på favoritordet. 30 år senare har sångaren i The Soundtrack Of Our Lives ett större vokabulär men kärleken till Makrillarna består.  

Och med fans som Ebbot, Håkan Hellström och Claes Malmberg var samlingsskivan ofrånkomlig för göteborgarna. 2007 släppte klubben "På ren Gaisiska".

– Men jag har lite svårt för fotbollsrock. Visst kan det vara lite spännande ibland och jag önskar att man kunde lägga ned mer tid på det, säger Ebbot till Nyheter24 och fortsätter:

– Men samtidigt är det väldig mycket "oi"-musik och sjunga-med-flockmusik, så jag känner mig lite ambivalent för det. Det brukar annars ofta mynna ut i bråk, men det är ju det som är spännande. Det är som dagens gladiator-spel.

Hur är du själv som supporter?

– Det kan du kolla på Youtube… De få gångerna jag har varit där har jag kommit med helikopter. Då sprang jag till fel klack och var lite förvirrad. Jag försökte få igång klacken men jag vet inte riktigt om det fungerade, berättar Ebbot och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt vad folk trodde om mig… eller om jag hade rökt på. Men det var en väldigt konstig grej. Jag hade liksom inte förväntat mig någonting och jag kände mig nästan lite chockad. Jag kände mig som en skrämd björn som släpptes ut och som fick springa planlöst.

Matchen mellan Gais och IFK Göteborg slutade 1-1, 2008.

– Jag vet inte om jag tillförde någonting. Men jag skulle gärna vilja göra om det någon gång… den här gången kanske med en fallskärm - om den håller såklart. Men då kanske det vore bättre att skicka ned Håkan i stället?

"Brorsan spelade men han var inte kvalificerad nog"

Med ett av Sveriges största rockband har det inte blivit allt för mycket tid över till fotbollslaget: På plats har bara Ebbot sett fyra matcher.

– Den första gången var 1977 och då minns jag att det satt ett fyllo bakom mig och skrek "Blåvitt" trots att det inte var de som spelade. Den andra gången var när min bror spelade där, men han varit inte tillräckligt kvalificerad så han blev advokat i stället.

Men 2012 kommer det att bli ändring på det. För precis som Maya-folket tror Ebbot på apokalypsen - men med en viss modifikation.

– Det är jordens undergång för alla fotbollslag men inte för Gais, och jag ska försöka gå mer nu när de kommer att vinna. För det är i år det sker: Now is the time. Det är som "Rocky" översatt till fotboll.

Ebbot anländer och sjunger nationalsången

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!