Steven Gerrard jublar efter att England vunnit gruppen.
1 av 2
Steven Gerrard jublar efter att England vunnit gruppen. - Foto: Scott Heavey/Getty Images
De Rossi hyllar Steven Gerrard.
2 av 2
De Rossi hyllar Steven Gerrard. - Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix

De Rossi: "Gerrard är min idol"

På söndagen möts Italien och England i en laddad EM-kvartsfinal. Men det pågår knappast något psykkrig lagen emellan. "Gerrard har varit min idol i tio år", säger Daniele De Rossi.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Romastjärnan Daniele De Rossi laddar inför kvartsfinalen mot England med att hylla motståndaren Steven Gerrard.

– Han är en av de bästa spelarna i världen och han är ett föredöme för alla mittfältare. Han är överallt, i försvaret, mittfältet, anfallet. Jag skulle älska att ens vara i närheten av hans nivå, sade De Rossi under en presskonferens inför kvartsfinalen.

Mittfältaren Daniele De Rossi tvingades spela mittback när Andrea Barzagli var vadskadad. När Barzagli kom tillbaka flyttades De Rossi upp på mittfältet igen. Men nu är Giorgio Chiellini skadad och De Rossi riskerar att bli vikarierande mittback igen.

Cesare Prandelli har gett mig mycket beröm för det och sagt att jag är en komplett spelare. Men han har fel. Det stämmer bättre in på Steven Gerrard.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.