Cesc Fabregas klandrar sig själv för att Arsenal blev utslagna ur Champions League mot Barcelona.
1 av 3
Cesc Fabregas klandrar sig själv för att Arsenal blev utslagna ur Champions League mot Barcelona. - Foto: Paulo Duarte / AP / SCANPIX
Efter 14 minuter blev han skadad - men fortsatte att spela, trots att han inte kunde prestera till max.
2 av 3
Efter 14 minuter blev han skadad - men fortsatte att spela, trots att han inte kunde prestera till max. - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX
"Jag var självisk och fick betala priset"
3 av 3
"Jag var självisk och fick betala priset" - Foto: ACTION IMAGES / BILDBYRÅN

"Mitt fel att vi åkte ur Champions League"

Arsenal-kaptenen Cesc Fabregas klandrar sig själv för att de åkte ut ur Champions League - Fabregas spelade skadad.


Cesc Fabregas:

Född: 4 maj 1987 i Arenys de Mar, Spanien.

Då: Började karriären i Barcelonas ungdomslag, men blev värvad av Arsenal som 16-åring. 2008 utsågs Fabregas till lagkapten i Arsenal.

Nu: Menade att det var hans fel att Arsenal blev utslagna av Barcelona i Champions League eftersom han spelade skadad. Och kort därefter gick spelaren ut och kritiserade klubbens oförmåga att vinna några pokaler.

LONDON. Arsenal tappade en 2-1-ledning från första matchen mot Barcelona i Champions League-åttondelsfinalen. När "Gunners" åkte till Camp Nou förlorade dem med 3-1 och blev eliminerade ur turneringen.

Nu tar lagkaptenen Cesc Fabregas på sig den tunga skulden för att de blev utslagna.

– Vi hade höga förväntningar inför matchen men det slutade i katastrof och det är mitt fel, säger Fabregas till det spanska fotbollsmagasinet Don Balon.

Fabregas drog på sig en skada redan efter 14 minuter och berättar att han borde ha signalerat till tränaren Arsene Wenger eller bytt ut sig själv. Men han fortsatte att spela trots att han kände att han inte kunde prestera till max.

– Min värld föll samman när jag tittade upp emot klockan och såg att vi bara hade spelat en kvart. Jag ville verkligen fortsätta, även fast jag knappt kunde vända och inte kunde springa. Jag led verkligen där ute och sedan kom den där bollen, säger spanjoren.

"Jag var självisk och fick betala priset"

– Jag är inte den typen av spelare som bara slår bort bollen i en svår situation. Jag visste inte vad jag skulle göra och förlorade bollen till (Andres) Iniesta, som passade (Leo) Messi till målet. Men om jag lämnat planen, vilket jag borde ha gjort, hade jag ångrat det resten av mitt liv. Folk hade trott att jag inte ville spela.

Fabregas har mått dåligt ända sedan Arsenal blev eliminerade och har tagit på sig en stor skuld för misslyckandet. Nu ber han om ursäkt till vänner, familj och framförallt lagkamraterna i London-klubben.

– Jag ville verkligen spela och tänkte inte på lagets bästa. Jag var självisk och fick betala priset eftersom vi inte spelade bra och förlorade. Det skadade också min familj att se mig sådär och de förstod direkt att något var fel. Det är verkligen en dag jag bara vill glömma.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.