...föll. Barcelonaspelarna ville ha straff med Jonas Eriksson friade och lät spelet gå.
1 av 5
...föll. Barcelonaspelarna ville ha straff med Jonas Eriksson friade och lät spelet gå. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Den svenske domaren Jonas Eriksson sågas av den spanska tidningen Marca: "Barca skulle ha haft två straffar."
2 av 5
Den svenske domaren Jonas Eriksson sågas av den spanska tidningen Marca: "Barca skulle ha haft två straffar." - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Situationen då Alexis Sánchez friställdes mot Christian Abbiati och senare...
3 av 5
Situationen då Alexis Sánchez friställdes mot Christian Abbiati och senare... - Foto: Jonathan Moscrop/SCANPIX
Även Carles Puyol ville ha straff efter en hörna i den 78:e minuten.
4 av 5
Även Carles Puyol ville ha straff efter en hörna i den 78:e minuten. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Han drogs i tröjan av Djamel Mesbah och tyckte efter matchen att det var solklar straff: "Det var straff. Han höll tydligt i mig. Det finns inga ursäkter."
5 av 5
Han drogs i tröjan av Djamel Mesbah och tyckte efter matchen att det var solklar straff: "Det var straff. Han höll tydligt i mig. Det finns inga ursäkter." - Foto: Djamel Mesbah/SCANPIX

Marca sågar Jonas Eriksson – får en etta i betyg

Spanska tidningen Marca om den "förvirrade" domaren: "Barca skulle ha haft två straffar."


Straffsituationerna som Jonas Eriksson friade:

14:e minuten

Efter att Massimo Ambrosini gått hårt åt Dani Alves fick Barcelona frispark utanför Milans straffområde. På en frisparksvariant friställdes sedan Alexis Sánchez mot Christian Abbiati. Abbiati slängde sig och Sánchez ramlade. Flera av Barcelonas spelare var framme till Jonas Eriksson och ville ha straff men svensken valde att fria.

78:e minuten

På en hörna för Barcelona blev Carles Puyol dragen i tröjan av Milans Djamel Mesbah. Jonas Eriksson stod bra placerad – men valde att fria även denna gång.

MILANO. Visserligen 0–0 och oavgjort i mötet mellan jättarna Milan och Barcelona – men det var starka känslor efter matchen. Och det var den svenske domaren Jonas Eriksson som stod i centrum - efter två straffsituationer.

Den första straffsituationen var i den 14:e minuten. Barcelona fick frispark strax utanför Milans straffområde sedan Massimo Ambrosini gått hårt åt Dani Alves.

I en vacker frispraksvariant friställs Alexis Sánchez och ramlar i samband med att Christian Abbiati slänger sig efter bollen men missar.

Tillsammans med straffområdesdomaren Markus Strömbergsson, valde Jonas Eriksson att fria i situationen.

Marca sågar Eriksson – fick en etta i betyg

I den andra straffsituationen var det legendaren Carles Puyol som drogs i tröjan vid en hörna i den 78:e minuten av Djamel Mesbah. Även i den situationen valde Jonas Eriksson att fria. 

Den spanska tidningen Marca gav den svenska domaren en etta av totalt tio i betyg efter matchen med motiveringen: "Den svenska domaren Jonas Eriksson gjorde en dålig prestation. Det skulle ha varit två straffar till Barcelona, han var förvirrad och gjorde flera fel under drabbningen."

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?