Det var tufft spel och det hettade till flera gånger i matchen.
1 av 4
Det var tufft spel och det hettade till flera gånger i matchen. - Foto: Scanpix
Real Madrid tappade viktiga poäng och nu knappar Barcelona in i guldjakten.
2 av 4
Real Madrid tappade viktiga poäng och nu knappar Barcelona in i guldjakten. - Foto: Scanpix
Valencia blev ingen lätt uppgift för Real Madrid.
3 av 4
Valencia blev ingen lätt uppgift för Real Madrid. - Foto: Scanpix
Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid fick inte hål på Valencias storspelande målvakt Vicente Guaita.
4 av 4
Cristiano Ronaldo och hans Real Madrid fick inte hål på Valencias storspelande målvakt Vicente Guaita. - Foto: Scanpix

Poängtapp för Real Madrid – Barca knappar in

Real Madrid lyckades inte få hål på Valencia - trots mängder av målchanser. Efter 0-0 bjuds Barcelona in på allvar i guldjakten.


MADRID. Det var en svår match på förhand – men Valencia stod emot mycket bra mot Real Madrid på Santiago Bernabeu på söndagen. Hemmalaget hade det mesta av spelet och skapade de bästa målchanserna, men storspelande keepern Vicente Guaita stod i vägen för allt. Eller så gjorde målramen det.

Cristiano Ronaldo hade flera vassa lägen. Bland annat ett skott i stolpen och ett avslut från nära håll som målvakten räddade. Portugisen fick även ett friläge i 69:e minuten, men föll och ville ha straff. På reprisbilderna syntes dock tydligt att spelaren bakom inte hade kontakt med Ronaldo.

Valencia saknade inte heller chanser. Inte minst i andra halvlek då Tino Costa träffade ribban och Jordi Alba fick ett friläge, men då räddade Iker Casillas. Real Madrid satsade allt framåt i slutet och pressade Valencia rejält, men Vicente Guaita bjöd på flera högklassiga räddningar och såg till att det blev delad pott.

Med sju omgångar kvar skiljer det bara fyra poäng mellan serieledande Real Madrid och Barcelona. Den 22 april ska lagen dessutom mötas, en match som ser ut att bli avgörande.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

3 timmar sedan
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.