1 av 3
- Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Zlatan styr landslaget via sms

Sms från Ibrahimovic: "Fokus på fotbollen. Glöm inte det."


EM-kval nästa

På fredagen ställs Sverige mot Ungern i en tuff bortamatch i EM-kvalet.

Det blågula landslaget har haft det svårt mot ungrarna de senaste åren. Och frågan är om det kommer bli en lika jämn kamp som det har blivit de tidigare mötena.

Drabbningen sänds i alla fall på Tv4, med start klockan 19:35.

Att Zlatan Ibrahimovic är kung i det svenska landslaget kan inte ha undgått många människor. Men att han värnar och bryr sig om sina lagkamrater även utanför planen kommer kanske som en liten chock. Och det är framför allt sättet han förmedlar sina väl valda ord som får en att lyfta på ögonbrynen och dra på smilbanden.

Emir Bajrami satt i en intervju med tidningen Offside. Helt plötsligt piper det till i fickan och landslagets vänstermittfältare tar upp telefonen:

- Sms från Zlatan. "Fokus på fotbollen. Glöm inte.", vad fan menar han med det? frågar sig en ställd Bajrami.

På fredag leder "Ibra" ut landslaget på Ferenc Puskás Arena i centrala Budapest. Innan matchen vet man aldrig riktigt vad den svenska lagkaptenen har sagt till sina medspelare, men att det är något underhållande eller kontroversiellt råder det väl inget tvivel om?

- Innan matchen mot Finland skojade Zlatan med mig om att jag inte kan göra mål, säger Bajrami.

När han väl stänkte in sin balja pekade Emir på den storvuxne Milanspelaren och konstaterade att han faktiskt visst kunde göra mål. Kort efter att Bajrami berättat sin historia från storsegern över Finland dimper det ner ännu ett sms.

- Zlatan. Jag frågade vad han menade. Nu skriver han: "Det vi snackade om, tappa inte huvudet. Det enda du gjorde bra den här veckan var ditt mål".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

idag 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.