Sverige föll tungt - när England bröt sviten

Oinspirerat, stillastående och håglöst - England spelade ut Sverige på Wembley. En 43 år lång svit är bruten.

Kuriosa

England gjorde i matchen mot Sverige sitt 2 000:de landslagsmål - men det var en svenske som fixade biffen - det var nämligen Daniel Majstorovic som fick äran att nicka in det i eget mål. Nu är den skallige mittbacken förevigt en del av engelsk landslagshistoria. Ett (annorlunda) ljus i mörkret en kväll då Sveriges insats inte direkt värmde.

LONDON. England kom till matchstart med ett ungt b-betonat landslag - trots det var det aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen. England hade mängder av lägen och Sverige tittade bara på när Phil Jones sköt utanför, Jack Rodwell nickade i stolpen och Bobby Zamora sköt i burgaveln. Men det engelska ledningsmålet skulle komma till slut - men det var en svensk som gjorde det.

Daniel Majstorovic olycklig i kväll

Hårt trängd av Gareth Barry nickade Daniel Majstorovic bollen förbi Andreas Isaksson i den 22 minuten. Målet var allt annat än ologiskt och Sverige var lika stillastående som senast mot Danmark. Framåt presterade Sverige ingenting och det såg omotiverat ut hos vår största och enda världsstjärna - Zlatan Ibrahimovic.

Den gode Ibra var stillastående och visade upp ett kroppsspråk i klass med en Fredrik Ljungberg på dåligt humör. Inför matchen hade den inhemska pressen tävlat i vem som kunde såga Ibrahimovic hårdast - efter kvällens match har Zlatan inte direkt stärkt sina aktier i England då han fick gå ut till förmån för Ola Toivonen i paus.

"Chippen" - kvällens vinnare

I andra halvlek fick Christian Wilhelmsson hoppa in och yttermittfältaren visade prova på fin teknik när han utmanade gång på gång. Det blonda yrvädret är en av få spelare som kan lämna matchen med ett godkänt betyg.

Sveriges andra halvlek var - bortsett från Chippens inhopp - ärligt talat inte speciellt mycket att hurra över. England kunde inför 48 000 åskådare dominera en halvlek som slets sönder av de många spelarbytena och Sverige ska vara glada över att det bara slutade 1-0.

Det var Englands först seger mot Sverige sen 1968 - och Erik Hamrén har nu två landskamper bakom sig som nog har gett han mer frågor än svar - det är mycket som ska förbättras innan det här laget är redo för ett EM-slutspel: I kväll hade Sverige en bra målchans och det var ett misslyckat inlägg från Sebastian Larsson.