Alexander Gerndt dömdes till 80 dagsböter á 1000 kronor.
1 av 2
Alexander Gerndt dömdes till 80 dagsböter á 1000 kronor. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Landslagschefen: "Vi ska inte vara mer moraliska än en domstol"

Alexander Gerndt dömdes för misshandel under tisdagen. En dom som orsakat problem för det svenska landslaget.


Domen

Straffet: villkorlig dom, skadestånd och 80 000 kronor i dagsböter blev straffet för Alexander Gerndt efter att han bland annat ha tagit strypgrepp på sin dåvarande fru.

STOCKHOLM. Under tisdagen kom domen mot Alexander Gerndt. Han dömdes för två fall av misshandel. Gerndt, som under det senaste året gång efter annan blivit uppkallad till det svenska landslaget, kan ännu inte riktigt räkna med att behålla sin plats.

Till tidningen Aftonbladet berättade Svenska Fotbollförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, att förbundet inte skulle straffa Gerndt. Men när Nyheter24 når fram till landslagets avdelningschef råder det ett annat tonläge.

– Detta är en väldigt tragisk situation och vi har svårt att kommentera kring händelsen. Vi ska hålla ett internt möte om hur vi ska gå till väga, och man kan diskutera policys och regler i oändligheten, men det här är första gången vi ställs inför det här problemet, säger Lars Richt till Nyheter24.

Hur förhåller sig landslaget till det här som förebilder för mängder av ungdomar i Sverige?

– Just nu vet jag inte om vi ska vara moraliska än en svensk domstol ska vara, men vi har ännu inte diskuterat klart detta internt. Hittintills har vi varit förskonade från sådana här situationer.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.