Zambias målvakt Kennedy Mweene räddar Asamoah Gyans straff.

Gyan straffsumpare - igen

Ghana är ute ur de afrikanska mästerskapen och de borde kanske överväga att byta straffskytt efter ytterligare en avgörande miss av Asamoah Gyan.

BATA. I VM kostade Gyans straffmiss mot Uruguay en semifinalplats - nu kostade missen en biljett till finalen i Afrikanska mästerskapen. Tunga och ödesdigra missar från elvameterspunkten fortsätter att spöka Asamoah Gyan och hans Ghana - som chockföll mot överraskningslaget Zambia.

Det ville sig verkligen inte för det stjärnspäckade storlaget. Anfallaren Gyan brände ett gyllene läge redan efter åtta minuters spel och trots ett klart spelövertag så var det ändå Zambia som spräckte nollan. Klockan hade då tickat fram till den 78:e minuten när en felvänd Emmanuel Mayuka tog emot bollen strax utanför straffområdet, vände bort sin försvarare, och la in bollen perfekt bakom den chanslöse Ghana-målvakten Adam Kwarasey.

Desto enklare blev det inte heller för Ghana när den förre AIK-liraren Derek Boateng fick sitt andra gula kort och visades ut bara minuterna senare efter öppningsmålet.

Nu ställs Zambia mot antingen Mali eller förhandsfavoriten Elfenbenskusten, som gör upp om den andra finalplatsen senare under onsdagskvällen.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.