Hammarby slog Ängelholm med 1-0 och säkrade därmed kontraktet till superettan.
Hammarby slog Ängelholm med 1-0 och säkrade därmed kontraktet till superettan. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN
Bajen såg ut att gå mot ett tungt kvalspel.
Bajen såg ut att gå mot ett tungt kvalspel. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN
Sebastian Bojassén räddade Hammarby.
Sebastian Bojassén räddade Hammarby. - Foto: Avdo Bilkanovic/BILDBYRÅN

Räddar Bajen från kvalspel - i den 95 (!) minuten

Hammarby slipper kvalspel efter Sebastian Bojassens sena segermål.

ÄNGELHOLM. 0-0 i 95 minuter och på väg mot ett tungt kvalspel. Då klev Sebastian Bojassén fram och tryckte in det så förlösande 1-0-målet i ödesmatchen borta mot Ängelholm.

Euforiska supportrar stormade planen för att jubla tillsammans med sina lirare, som i allra sista stund lyckades undvika kvalspel. Lirare som bara minuterna tidigare hade radat upp sylvassa chanser, men som hade blivit stoppade av den storspelande hemmamålvakten Matthew Pyzdrowski.

Men till slut, efter 94 minuter och 49 sekunders spel orkade Pyzdrowski inte hålla Bajen undan längre och släppte in i gästernas sista anfall, där till och med målvakten Johannes Hopf deltog.

Tung J-Södra

Desto tyngre blev det självklart för Jönköpings Södra, som bara var några sekunder från att kunna säkra kontraktet. Men trots att de vann med 2-1 hemma mot Gif Sundsvall, tvingas de alltså till kvalspel.

/
/
/
/
/

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.