Johnny Oduya spelade hockey i Thailand.
1 av 3
Johnny Oduya spelade hockey i Thailand. - Foto: Scanpix
Det verkar inte som att han bjöd på något sådant här under semestern?
2 av 3
Det verkar inte som att han bjöd på något sådant här under semestern? - Foto: Scanpix
Oduya spelade tidigare i Chicago.
3 av 3
Oduya spelade tidigare i Chicago. - Foto: Scanpix

NHL-svensken spelade hockey – i Thailand

Lockoutade NHL-backen Johnny Oduya har spelat säsongens första matcher – i Thailand. Under en semester stötte svensken på ett lag: "Jag är imponerad över nivån som de håller".


Om turneringen

Land of Smiles Ice Hockey Tournament är en årlig turnering som hålls i Bangkok. 40 lag från världens alla hörn deltog den här gången. Enligt Bangkok Post ökar intresset för hockeyn i Thailand mer och mer.

BANGKOK. Sol, paradisstränder och paraplydrinkar. Det är nog vad som lockar de flesta svenskar till Thailand. NHL-backen Johnny Oduya åkte dock dit – för att spela hockey. Inför en semesterresa började den för tillfälligt arbetslöse NHL-spelaren att kolla upp möjligheten att även kunna spela hockey.

"Större än jag först trodde"

31-åringen fick kontakt med Flying Farangs från Bangkok. Några mejl senare var Oduya på thailändsk is och spelade turneringen Land of Smiles Ice Hockey Tournament förra veckan.

– Jag visste inte om det var en bra idé men efter att jag började titta på det så lät det spännande. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så här, det är större än jag först trodde, säger Oduya till Bangkok Post.

Blev imponerad

Uppståndelsen inför stjärnans ankomst var förstås stor.

– När jag dök upp till första träningen så lät det "åh, du kom, vi trodde inte att du skulle dyka upp". De trodde att det bara var snack. Jag hoppas att de tyckte att det var roligt.

Oduya blev imponerad av vad han såg.

– Att de kan nå den nivån är jag riktigt imponerad av. Med lite träning och mer istid kan de bli riktigt bra. Faciliteterna är otroliga för att ligga i ett köpcentrum i ett tropiskt paradis, säger Johnny Oduya till Bangkok Post.

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.