Leif Boork har uttryckt sina åsikter om tiggeri.
1 av 4
Leif Boork har uttryckt sina åsikter om tiggeri. - Foto: Bildbyrån
Leif Boork.
2 av 4
Leif Boork. - Foto: Bildbyrån
Leif Boork.
3 av 4
Leif Boork. - Foto: Bildbyrån
Leif Boork.
4 av 4
Leif Boork. - Foto: Bildbyrån

Leif Boorks utspel om tiggarna: "De gör inte ett handtag"

Damkronornas förbundskapten har gett sig in i tiggeridebatten.


Förbundskaptenen för det svenska damhockeylandslaget har av någon anledning gett sig in i debatten om tiggeri. På sin Twitter har Leif Boork uttryckt sina åsikter.

Det är mina personliga åsikter och jag står för dem, säger Boork till Aftonbladet.

I en intervju med Aftonbladet svarar Boork på sitt utspel.

Om tiggarna hade fått välja hade de knappast suttit där och tiggt pengar?

– Nej, självklart inte. Och det här handlar inte om Romer eller invandrare. Det jag vänder mig emot rent generellt är passivt tiggeri. Det är en sak om man gör något konstruktivt, om man spelar musik eller underhåller eller vad som helst för att förbättra sin situation, då skulle jag personligen kunna stödja det. Men att sitta still med en mugg 8-10 timmar om dagen och inte göra någonting … det har jag svårt att acceptera. Det berör mig starkt, oavsett vilka människor det handlar om. Det har inget med etnicitet att göra, säger Boork till Aftonbladet.

Du twittrar förstås som privatperson, men du förstår att det blåses upp eftersom du är förbundskapten för Damkronorna. Är det något du reflekterat över?

– Jag vet inte. Det här är mina personliga åsikter och jag står för dem. Jag vet inte hur förbundet kommer reagerar på det här, men mig veterligen har vi inget i stadgarna som förhindrar en förbundskapten från att ha uppfattningar om samhällsfrågor. Vad du än har för arbete måste du väl få lyfta upp dina synpunkter, säger Boork till Aftonbladet.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.