1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Faksimil laget.se/TrelleborgVikings
3 av 5
- Foto: Faksimil laget.se/TrelleborgVikings
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Ishall blev boende för flyktingbarn – då rasar hockeyklubbens ordförande

Boendesituationen för flyktingar i Trelleborg är akut. Men ordföranden för Trelleborg Vikings ville inte ha några boende i sin ishall. "Vi ser inte positivt på denna handling" skrev han på lagets hemsida.


Världens flyktingkris har nått Sverige, och för att barn inte ska behöva sova på gatan har Trelleborgs kommun börjat öppna gymnastiksalar och ishallar som boenden.

– Vi har öppnat 11 lokaler för ensamkommande flyktingbarn och Söderslättshallen är den senaste av dem. Det kommer över 100 nya om dagen. Det är en exceptionell situation, säger Cecilia Leijon, förvaltningschef för Arbetsmarknadsförvaltningen hos Trelleborgs kommun till Nyheter24.

Men ordföranden för hockeylaget Trelleborg Vikings, Fredrik Jönsson, ser inte positivt på beslutet och uppmanar folk som känner likadan att "påverka genom media, forum, etc".

Bildkälla: Skärmdump laget.se/TrelleborgVikings

Enligt Jönssons inlägg ska 40 flyktingar bo i foajén mellan ishallen och A-hallen. Jönsson tycker att beslutet är "helt felaktigt och direkt olämpligt" och han kommer att göra vad han kan för att "värna om idrottslivet".

– Det är väl ingen lyckad lösning att barn ska sova på ett betonggolv i en idrottsanläggning. Det var ingen information om det här innan och det här berör många andra, säger Jönsson till Nyheter24.

Inlägget har senare tagis bort från hemsidan, något som Jönsson förklarar med att han inte ville misstolkas.

– Jag tyckte inte att det var något konstigt, men om folk tolkar det så, är det väl lika bra att jag tar bort det, säger han.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!