7-0 hemma mot Oskarshamn tar Rögle till kvalserien.
1 av 2
7-0 hemma mot Oskarshamn tar Rögle till kvalserien. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Ett avancemang sm säkerligen är extra skönt då man kniper platsen framför rivalen Mif Redhawks.
2 av 2
Ett avancemang sm säkerligen är extra skönt då man kniper platsen framför rivalen Mif Redhawks. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Rögle kravlar sig vidare till kvalserien

Efter en gastkramande spänning blev det klart att Rögle vann förkvalet och därmed gör Leksand, Örebro, Bofors, Djurgården och Timrå sällskap i kvalserien.


VÄSTERÅS/ÄNGELHOLM. Det blev stor dramatik när det så kallade "förkvalet" kom att avgöras under måndagskvällen. Det var två ärkerivaler som gjorde upp på två olika orter i Sverige. Det var Rögle mot Oskarshamn och Västerås mot Malmö Redhawks.

De två skånelagen växlade vart om vartannat att ta kommandot i förkvalet. Men Malmö var det lag som snabbat tog kontrollen över serien genom att snabbt gå till en tre målsledning, vilket innebar att laget låg i toppen av tabellen.

Men Ängelholmslaget replikerade snabbt och vände fullkomligt på steken. Laget gick från en svajande 0-0-ställning till att enkelt vinna matchen med 7-0.

Rögle är alltså klara för spel i kvalserien mot Leksand, Örebro, Bofors, Djurgården och Timrå.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.