Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
148
reaktioner idag

AIK stoppas från KHL

Publicerad 2010-02-23 20:37
 • BILD 1 av 4
  Foto: SCANPIX Christer Englund, KHL, Peter Mellqvist, AIK

  AIK:s ordförande Peter Mellqvist accepterar förbundets beslut.

 • BILD 2 av 4
  Foto: SCANPIX KHL, Peter Mellqvist, AIK, Christer Englund

  Mellqvist kan inte hjälpa att känna sig besviken.

 • BILD 3 av 4
  Foto: SCANPIX AIK, Peter Mellqvist, KHL, Christer Englund

  AIK får inte flytta till KHL.

 • BILD 4 av 4
  Foto: SCANPIX KHL, Christer Englund, Peter Mellqvist, AIK

  Det Svenska Ishockeyförbundets ordförande, Christer Englund, meddelade i dag förbundets beslut.

Det Svenska Ishockeyförbundet avslog AIK IF:s ansökan.

0 personer rekommenderar detta.

AIK får inte spela i KHL. Det meddelade det Svenska Ishockeyförbundet som på tisdagskvällen avslog AIK IF:s ansökan om att få spela i den ryska ligan.

Förbundets ordförande Christer Englund menar att det är bäst för den svenska ishockeyn om AIK stannar kvar i Sverige och inte lämnar för KHL.

- Vi är övertygade om att en sammanhållen inhemsk ishockeyrörelse bäst främjar svensk ishockey och dess utveckling, säger Englund, och fortsätter:

- Samtidigt vill vi också bejaka och stimulera att ishockeyns spelformer utvecklas och att det internationella inslaget ökar på klubbnivå, till exempel internationella cuper som inte utesluter spel i det svenska seriesystemet.

Detta innebär att klubben nu helt och hållet lägger ned flyttplanerna. De tänker inte heller överklaga beslutet. Samtidigt kan inte klubbens ordförande Peter Mellqvist hjälpa att känna sig en aning besviken och menar att flytten hade kunnat hjälpa dem ekonomiskt för det finansiellt sargade AIK.

Någon omedelebar risk för konkurs finns det dock inte.

- Det är en verklighet vi har levt efter en längre tid. Nu finns en mindre möjlighet att lösa det, men jag ser väl inte som en omedelbar risk, säger Mellqvist till Aftonbladet.


0 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER