Stanley Cup-mästaren Anze Kopitar bekräftar att han flyger till Sverige på torsdag.
1 av 2
Stanley Cup-mästaren Anze Kopitar bekräftar att han flyger till Sverige på torsdag. - Foto: Matej Leskovsek/Scanpix
Anze Kopitars lillebror Gasper spelar i Mora IK.
2 av 2
Anze Kopitars lillebror Gasper spelar i Mora IK. - Foto: Julio Cortez/SCANPIX

NHL-stjärnan klar för Mora

Nu är det klart – Anze Kopitar anländer till Mora på torsdagen. Klubbdirektören bekräftar: "Det är Moras största värvning någonsin."


LOS ANGELES. Anze Kopitar spelar i hockeyallsvenskan kommande säsong. Efter några intensiva dagar kan Moras klubbdirektör Peter Hermodsson nu bekräfta att NHL-stjärnan är klar för klubben.

– Det är fantastiskt för klubben, Mora som samhälle och alla ungdomar. Det här är Moras största värvning någonsin, i alla fall i mitt tycke, säger Peter Hermodsson till Nyheter24.

Mora har jobbat hårt de senaste dagarna med att få ihop sponsorpengar till Kopitars försäkring. Hermodsson vill inte gå ut med några summor, men det har förekommit uppgifter om att försäkringen kommer att kosta Mora cirka 200 000 per månad.

Runt hundra företag och insamlade pengar från fansen möjliggör värvningen – och man hoppas på fler sponsorer. Fortfarande återstår lite arbete med den ekonomiska biten.

– Vi har haft ett otroligt stöd från företagarna och fansen. Vi är inte helt hemma ekonomiskt, vi behöver dagen på oss för att få det att gå ihop. Men vi kände att med det gensvar vi fått vågar vi tacka ja.

Enligt kontraktet har 25-åringen rätt att bryta avtalet om NHL-säsongen drar igång.

Los Angeles-stjärnans 20-årige lillebror Gasper Kopitar skrev på för Mora i april. Anze ser fram emot att få spela med sin bror för första gången i sitt liv.

Så här skriver han på Twitter:


Kopitar landar i Sverige på torsdagen. Klockan 17 samma dag kommer han att presenteras på en presskonferens. Förhoppningen är att stjärnan ska göra debut mot Djurgården på lördag.

– Det är vår förhoppning. Vi skickade in alla papper i natt och vi hoppas att allt går som det ska med transferkortet. Allt är påskrivet och klart, säger Hermodsson och avslutar:

– Hoppas nu publiken kommer på lördag och tar möjligheten att få se denna världsstjärna.

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hugo Larsson skadad – lämnar landslaget

Fansen får ersättning – efter Messis frånvaro

1 timme sedan
När Lionel Messis Inter Miami åkte till Hong Kong för ett möte med ett lokalt all star-lag hade fansen fått löftet att argentinaren skulle spela minst en halvlek.

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

2 timmar sedan
Cristiano Ronaldo, 39, har vräkt in mål mot Sverige genom åren. Det gör han inte på torsdag. Världsstjärnan vilas av Portugals förbundskapten Roberto Martínez.

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

idag 08:00
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

idag 07:26
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

idag 06:59
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.