Jimmie Ölvestad vädjar om tålamod efter Djurgårdens dåliga start i hockeyallsvenskan.
1 av 2
Jimmie Ölvestad vädjar om tålamod efter Djurgårdens dåliga start i hockeyallsvenskan. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
Lagkaptenen Timmy Pettersson vill att alla i laget ska kliva fram bättre.
2 av 2
Lagkaptenen Timmy Pettersson vill att alla i laget ska kliva fram bättre. - Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

Ölvestad efter fiaskostarten: "Önskar att fansen visar tålamod"

Nia i hockeyallsvenskan och måltorka. Nu vädjar publikfavoriten Jimmie Ölvestad till fansen om tålamod: "Det tar tid innan folk lär känna varandra."


Djurgårdens "nyförvärv"

9 av Difs 16 nya spelare inför denna säsong har tidigare spelat i klubben eller kommer från klubbens juniorlag:

Fredrik Bremberg, Marcus Sörensen, Timmy Pettersson, Michael Holmqvist, Henrik Eriksson, Alexander Falk, Ludwig Blomstrand, Alexander Wennberg, Linus Arnesson.

STOCKHOLM. Starten i hockeyallsvenskan har blivit allt annat än enkel för storlaget Djurgården. Stockholmarna har torskat mot både Troja-Ljungby, Mora, Oskarshamn – och nu senast en 3-0-smäll mot Västerås. Missnöjet har varit stort bland fansen – och nu vill Jimmie Ölvestad ha arbetsro.

– Vi jobbar på allt vi kan. Det enda jag önskar är att fansen visar tålamod. Vi har 16 nya spelare så det tar lite tid innan folk lär känna varandra och stabiliteten infinner sig. Jag förstår att fansen är besvikna, det är vi också, säger Jimmie Ölvestad till Nyheter24.

Ett målsnålt Djurgården har skjutit 88 skott på de tre senaste matcherna och gjort fyra mål. Detta ger en måleffektivitet på 4,5 procent. Ineffektiviteten och spelet i powerplay är det publikfavoriten menar ligger bakom den dåliga inledningen.

– Mot Västerås sköt vi 44 skott på mål, problemet är att vi inte gör några mål. Dessutom har vårt powerplay-spel varit under all kritik, då vinner man inte matcher. Hade det varit bra mot Malmö i fredags så hade vi vunnit stort, hade det fungerat mot Västerås i söndags så hade vi vunnit den matchen, säger Ölvestad.

Djurgårdens lagkapten Timmy Pettersson:

– Tre vunna matcher är inte tillräckligt bra. Vi har några som ska göra poäng men jag vill inte säga något namn. Alla måste bli bättre. Vi backar måste även kliva fram offensivt, inte bara ta skott utan också ska gå in framför mål och vara mer oömma, säger han till Nyheter24.

Är det någon i laget som får godkänt?

Chet (Pickard, red. anm.) har varit duktig, han har gjort det han ska. I övrigt vill jag inte kommentera individuella spelare. Alla behöver komma upp som lag, jag vill inte sätta fingret på vilka som ska spela bättre.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.