Kåberg går gipsad efter slaktyxolyckan.
1 av 2
Kåberg går gipsad efter slaktyxolyckan. - Foto: Privat
Emil Kåberg blir borta i fyra veckor.
2 av 2
Emil Kåberg blir borta i fyra veckor. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Skräckskadan – slaktyxan kapade tumsenan

Emil Kåberg skulle byta skaft på slaktyxan – och skar av en sena i tummen. Örebro-forwarden: "Sög av tummen, tejpade och åkte in till sjukan."


VIBY. Det var på måndag eftermiddag som olyckan var framme för Emil Kåberg. Örebros hårding var hemma och höll på att byta skaft på en slaktyxa när han skar sig i tummen. Först trodde han att det var ett litet jack – men när han inte kunde röra tummen uppåt förstod han vad som hade hänt.

– Jag kunde inte lyfta tummen sista leden uppåt, så då förstod jag att senan var av. Jag gick in, tejpade om tummen och åkte in till sjukan direkt, berättar Emil Kåberg för Nyheter24.

Du som läser detta ryser troligen av obehag just nu. Men själv tar Kåberg det hela med ro.

– Äh, man har väl skurit sig förr, så det är inget märkvärdigt. Maximal otur bara, hade den tagit en centimeter åt något håll så hade senan klarat sig.

"Får ett helvete i någon månad"

Han blev opererad samma kväll och går nu gipsad. 34-åringen blir borta från spel i runt fyra veckor.

– Det kommer inte i ett roligt läge, nu när vi går in i serien och har många tuffa matcher. Men det hade kunnat varit en sämre tid på åren, det hade varit värre om det hade varit i slutspurten, säger Kåberg och fortsätter:

– Man kan ju träna allt annat utom hockey, så förhoppningsvis kommer man tillbaka starkare. Jag får ett helvete nu i någon månad och får träna mycket kondition och styrka.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.