Conny Strömberg i Örebro-tröjan. Tröjan han burit längst hittills i sin karriär.
1 av 3
Conny Strömberg i Örebro-tröjan. Tröjan han burit längst hittills i sin karriär. - Foto: Björn Tilly/Scanpix
Strömberg drar på sig en utvisning under kvalserien.
2 av 3
Strömberg drar på sig en utvisning under kvalserien. - Foto: Björn Tilly/Scanpix
"Va? Vem? Jag? Varför?"
3 av 3
"Va? Vem? Jag? Varför?" - Foto: Björn Tilly/Scanpix

Conny Strömberg:
"Jag var törstig"

Conny Strömberg har levt ett hårt liv vid sidan av hockeyn. I sin biografi berättar han äntligen sanningen om varför han fick sparken från Örebro.


Conny Strömbergs karriär i Örebro

2009-10 51 18 46 64 73

2010-11 44 12 46 58 52

2011-12 51 9 48 57 12

Matcher, mål, assist, poäng, utvisningsminuter.

Conny Strömberg, 37, har ett poängsnitt de flesta inte ens kan drömma om. I allsvenska Örebro, klubben han spelat flest matcher för, har han skrapat i hop 179 poäng på 146 spelade matcher. Han vann även hela allsvenskans poängliga säsongen 2009-2010 med 64 poäng, fördelat över 18 mål och 46 assist.

Men det var också Örebro som gav Strömberg sparken för hans problem med alkoholen. I sin biografi, som släpps i december, berättar Strömberg för första gången om hur det gick till när han begick misstaget som han själv kallar "det dummaste och klantigaste jag gjort", uppger Hockeysverige.

"Jag hade lydigt och utan gnäll tagit antabus i nästan ett och ett halvt år. Varje måndag, onsdag och fredag var det några som hade ansvaret för att ge mig mina brustabletter. 
När kvalserien närmade sig sa en av de ansvariga till mig: 
”Du Conny, du lär väl knappast dricka någonting under kvalserien? Då behöver vi inte ge dig de här tabletterna.”. 
Jag sa: ”Nej, det behöver ni inte. Jag kommer inte att dricka”."

"Trodde inte det skulle komma fram"

Men efter en kvalseriematch mot Bofors som Örebro förlorade tog Strömberg beslutet att dricka ändå.

"Mitt i bedrövelsen visste jag: efter sju dagar utan antabus skulle jag kunna dricka alkohol igen utan att kroppen tog mer stryk än normalt. Det finns inte ord och det finns inga ursäkter eller förklaringar till hur jag valde att hantera situationen. För att göra en kort historia ännu kortare: jag dricker några glas. Hemma i min lägenhet givetvis. Inte ute på krogen. Jag var törstig och trodde inte att det någonsin skulle komma fram.

Det här händer en söndagskväll och när klockan är 22.45 ska jag – med alkohol i kroppen – knalla iväg för att hämta en pizza. Trots att jag utsätter mig för en onödig risk har jag ändå maximal otur. Därinne sitter nämligen en av ledarna i Örebro HK. Eftersom lokalen är i det närmaste tom på folk blir jag upptäckt och ledaren konstaterar snabbt att jag luktar alkohol. Jag blir avstängd. Jag får sparken. Det är slut på min tid i den klubb där jag stannat längst och trivts allra bäst. Det jag gjorde den söndagskvällen är det dummaste och klantigaste jag gjort och den händelse jag själv förbannar mest under hela min karriär."

Strömberg lämnade Örebro för Asplöven där han under hösten gjorde 14 poäng på 17 matcher, vilket var bäst i laget. När kontraktet skulle förhandlas om kom parterna inte överens ekonomiskt och Strömberg valde då att gå till allsvenska Tingsryd där han hittills spelat en match och noterats för en poäng.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.