Fredrik Johansson med familj har fått ett tragiskt besked.
Fredrik Johansson med familj har fått ett tragiskt besked. - Foto: Björn Tilly/SCANPIX

Supportrar startar pengainsamling – efter profilens cancerbesked

Västerås IK:s Fredrik Johansson, 29, dotter har drabbats av leukemi. Då samlar klubbens supportrar in pengar till barncancerfonden:– Det blir en väckarklocka för en, säger Niklas Koivisto, vice ordförande i VIK Support, till Expressen.


Västerås om skräckbeskedet

"Fredrik har vårt fulla stöd och han kommer att få den tid han behöver för att vara hos sin familj. Det finns som sagt viktigare saker här i livet än bara ishockey. Det är något som man måste komma ihåg i såna här stunder", skriver klubbchefen Anders Eklund på hemsidan

VÄSTERÅS. Västerås IK:s Fredrik Johansson har haft några tuffa säsonger i hockeyallsvenskan. Den passningsskicklige forwarden har drabbats av flera tunga skador och har knappt kunna spela några matcher.

Till den här säsongen har 29-åringen dock varit skadefri – men då kom en smäll ofattbar för de flesta. Hans yngsta dotter har drabbats av leukemi, något som Västerås IK under tisdagen skriver om på sin hemsida.

"Vår dotter har drabbats av leukemi"

– Vår yngsta dotter har drabbats av leukemi. Så det har varit en minst sagt omtumlande situation att ta in för vår familj, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag kommer att spela matcher och träna i den mån jag orkar och förmår framöver men man kan ju aldrig veta exakt hur mycket man kan delta i det här läget.

Som ett stöd för honom och hans familj har Västerås supporterförening VIK support nu dragit igång en pengainsamling till barncancerfonden – och det har rasat in pengar.

"Redan över 20 000 kronor"

– Den ska pågå fram till slutet av september och vi räknade med att nå ungefär 20 000 kronor totalt. Och vi är redan över 20 000. På tolv timmar. Det är helt fantastiskt, säger supporterföreningens vice ordförande Niklas Koivisto till Expressen. 

Koivisto har svårt att sätta sig in i forwardens situation.

– Jag är själv småbarnspappa och jag kan ju inte tänka mig något värre än att nåt sånt här drabbar ens barn. Det blir en väckarklocka för en, man fattar hur bra man själv har, säger han till Expressen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.