Daniel Sedin var i Sundsvall för att spela med välgörenhetslaget Icebreakers.
1 av 2
Daniel Sedin var i Sundsvall för att spela med välgörenhetslaget Icebreakers. - Foto: Olle Liljeblad/Nyheter24
Daniel och Henrik Sedin spelade match med välgörenhetslaget Icebreakers i Sundsvall under onsdagen.
2 av 2
Daniel och Henrik Sedin spelade match med välgörenhetslaget Icebreakers i Sundsvall under onsdagen. - Foto: AP/Scanpix

Lockout – då tar Sedinarna ett år ledigt

Många Modofans drömmer om bröderna Sedin om det blir en lockout i NHL. Men Sedinarna kan lika gärna ta ett år ledigt. "Ser inga problem med det".


"Vi kan gå hela vägen"
Om det inte blir lockout tror Daniel Sedin att Vancoucer kommer att vara med och slåss om Stanley Cup på allvar. 
 – Vi har fått en hel sommar där hela laget fått ladda om mentalt och fysiskt och har i princip samma lag som förra året. Kan vi bara få ihop laget som sådant så ska vi kunna lyckas. Vi har ett lag som kan gå hela vägen.

SUNDSVALL. Samtidigt som NHL och spelarfacket sitter i intensiva förhandlingar om den kommande NHL-säsongen försäsongstränar storstjärnorna Daniel och Henrik Sedin för fullt.

– Många tror att vi åker hem till Sverige och har semester, men det är då allt jobb läggs ner för att kunna ha kul på vintern. Det blir inte så mycket ledig tid, säger Daniel Sedin till Nyheter24.

I nuläget är spelarfacket och NHL långt ifrån varandra och en lockout ser ut att vara nära förestående – något som skulle få flera NHL-stjärnor att flytta hem till elitserien. I Örnsköldsvik sitter förmodligen många Modofans och håller tummarna. Men Daniel Sedin berättar att det bara är spel i Vancouver som finns i tankarna just nu.

– Vi åker över. Vi har barn som går i skolan så vi får se lite vad som händer med lockouten. Det kommer att visa sig lite mer just när säsongen ska börja. Då kanske man får en liten aning om hur lång lockouten blir eller om det ens blir någon lockout. Men vi har bestämt oss för att åka över och vara där borta.

Inget Modo för er i vinter alltså?

– Nej. Eller nja, det beror förstås mycket på hur lång lockouten blir, men vi kommer i alla fall att starta säsongen där borta.

Kan det rent av bli ett år ledigt för er vid en lång lockout?

– Ja, absolut. Vi ser inga problem med det alls. Vi kan träna på ändå. 

/
/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.