Landeskog är till vardags kapten i NHL-laget Colorado Avalanche.
Landeskog är till vardags kapten i NHL-laget Colorado Avalanche. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Svenske NHL-stjärnan har något viktigt att säga till dig

NHL-stjärnan Gabriel Landeskog ställer nu upp mot mobbning och utsatthet inom idrotten.


Colorado Avalanche kapten Gabriel Landeskog är nya ambassadör för Friends. Friends som är en förening för att främja en trygg idrott och lyfta frågor om värdegrundsarbete i idrottsföreningar. 

21-åringen berättar själv, i en kampanjfilm, att han har upplevt problem som mobbning och utsatthet i de lag han har varit i. Särskilt utsatta har spelare med invandrarbakgrund varit säger han.


"Viktigt att vi får slut på fördomar"

– Genom åren har jag märkt av att det finns en ensamhet och utsatthet inom ishockeyn. Jag har till exempel spelat i lag där det funnits spelare med invandrarbakgrund och vissa tittade på dem som att de inte hörde hemma där. Så får det inte vara och det är viktigt att vi får slut på fördomar. Man ska behandla alla lika bra som om det vore ens egen bror, syster, mamma eller pappa, säger han och fortsätter:


"Alla har varit nya någon gång"

– Jag tycker det är viktigt att ledare och tränare inser att frågor om hur vi är mot varandra i laget är viktiga för lagets framgång. Alla har varit nya någon gång och jag har gått igenom det flera gånger i och med flytten till Kanada och NHL. Då är det väldigt viktigt att laget är välkomnande så alla blir sammansvetsade och trivs ihop, då kommer det även fungera bättre på isen.


/
nhl
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.