Han blev utsedd till Tre Kronors främste spelare i matchen.
1 av 4
Han blev utsedd till Tre Kronors främste spelare i matchen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Loui Eriksson är nöjd att få chansen att spela tillsammans med Zetterberg och Franzén: "Vi tänker hockey på samma sätt."
2 av 4
Loui Eriksson är nöjd att få chansen att spela tillsammans med Zetterberg och Franzén: "Vi tänker hockey på samma sätt." - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Göteborgaren ser ut att gå mot sitt poängstarkaste VM. På tre matcher har han sex poäng - en mindre än sitt personbästa, 7 poäng på 9 matcher i VM 2009.
3 av 4
Göteborgaren ser ut att gå mot sitt poängstarkaste VM. På tre matcher har han sex poäng - en mindre än sitt personbästa, 7 poäng på 9 matcher i VM 2009. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Eriksson låg bakom Tre Kronors 6-4-seger mot Danmark med två mål och ett assist.
4 av 4
Eriksson låg bakom Tre Kronors 6-4-seger mot Danmark med två mål och ett assist. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Tvåmålsskytten Eriksson: "Får mer utrymme nu"

Med två mål och ett assist låg Loui Eriksson bakom Tre Kronors målexplosion mot Danmark. ""Zäta" och "Frasse" hittar mig väldigt bra, alla tre tänker hockey på samma sätt."


Loui Erikssons VM-facit

Loui Eriksson spelar till vardags i NHL-laget Dallas Stars. Med årets VM räknat är han uppe i tre spelade VM-turneringar i sin karriär.

VM 2009:

9 matcher, 3 mål, 4 assist, 7 poäng.

VM 2011:

9 matcher, 1 mål, 3 assist, 4 poäng.

VM 2012:

3 matcher, 3 mål, 3 assist, 6 poäng.

STOCKHOLM. Loui Eriksson låg bakom Tre Kronors dröminledning mot Danmark när han gjorde både 2-0 och 3-0 innan ens halva första perioden spelats. Att han nu gjort tre mål och tre assist, sex poäng på tre matcher, och utsågs till matchens bäste spelare, har mycket med hans nya roll i landslaget att göra.

- Det känns som att jag fått mer utrymme i landslaget nu. Det var Mårts idé att jag skulle spela tillsammans med "Zäta" och "Frasse". De hittar mig väldigt bra och vi tänker hockey på samma sätt, säger Dallas Stars-forwarden.

Att Loui fått en större roll är tydligt. Att få spela i förstakedjan med Detroit-stjärnorna Henrik Zetterberg och Johan Franzén visar på att Pär Mårts har stort förtroende för göteborgaren. Något som också gett offensiva resultat.

Erikssons intensiva poängproduktion innebär att han bara är en poäng ifrån att tangera sitt personbästa i en VM-turnering, sju poäng på nio matcher från VM 2009.

- De andra VM:en jag spelat (2009 och 2011, red. anm.) har varit på ett annat sätt, jag har fått spela med olika spelare. Nu när jag spelar med "Zäta" och "Frasse" har jag bra självförtroende och vi skapar många chanser. Hittills har det blivit en hel del mål också, det är skönt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.