Franzén hade sagt till kapten Alfredsson innan matchen att han skulle hänga en puck i krysset - han fick rätt.
1 av 4
Franzén hade sagt till kapten Alfredsson innan matchen att han skulle hänga en puck i krysset - han fick rätt. - Foto: Bildbyrån
Daniel Alfredsson fick göra sitt första mål i detta VM, något som gladde Franzén: "Det var ett grymt skott."
2 av 4
Daniel Alfredsson fick göra sitt första mål i detta VM, något som gladde Franzén: "Det var ett grymt skott." - Foto: Bildbyrån
Franzén har redan slagit sitt personliga poängrekord i VM.
3 av 4
Franzén har redan slagit sitt personliga poängrekord i VM. - Foto: Bildbyrån
Bara fyra poäng krävdes, varav tre kom mot Danmark i form av assist.
4 av 4
Bara fyra poäng krävdes, varav tre kom mot Danmark i form av assist. - Foto: Bildbyrån

Franzéns osmickrande rekord: "Aj då..."

Han spelade fram till tre av målen i 6-4-segern mot Danmark. Nu gör Johan Franzén sitt poängbästa mästerskap – med fyra poäng.


STOCKHOLM. 2006 gjorde Johan Franzén tre poäng på åtta VM-matcher. Det var inför måndagens match mot Danmark Detroit-stjärnans bästa facit i ett mästerskap.

32-åringen vet dock inte om han ska glädjas eller inte över sin milstolpe.

– Okej, redan? Aj då..., säger Franzén och ler snett, innan han fortsätter:

– Det är första gången jag spelar VM som en produktiv spelare egentligen, så det är väl inte så konstigt.

Mot Danmark var det Franzén och NHL-polarna Henrik Zetterberg och Loui Eriksson i förstakedjan som låg bakom det mesta. Trion svarade för sju poäng tillsammans.

– Det känns bra. Vi har startat bra i alla matcher, sen blir det att man backar hem utan att tänka på det och spelar inte samma spel. Vi måste försöka trumma på hela tiden även när man har ledningen, säger Franzén.

Powerplay-målet som innebar 3-0 i mitten av första perioden var ett mästerverk. Klapp-klapp-spel mellan "Zäta" och Franzén som till slut gav Loui Eriksson helt öppet mål på bortre stolpen.

– Ja, det blev lyckat. När passningarna sitter så perfekt är det svårt att hänga med.

Franzén gladdes också åt att lagkaptenen Daniel Alfredsson fick spräcka målnollan.

– Det var ett grymt skott. Jag sa till honom innan matchen att han skulle hänga en i krysset. När han hade gjort mål kom han direkt fram och frågade om jag var nöjd.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.