2 av 7
3 av 7
Mika Zibanejad blev stor matchhjälte med sina två mål.
4 av 7
Mika Zibanejad blev stor matchhjälte med sina två mål. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
5 av 7
Djurgården tog livsviktiga tre poäng hemma mot Örebro.
6 av 7
Djurgården tog livsviktiga tre poäng hemma mot Örebro. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Challe Berglunds mannar är inte borträknade än.
7 av 7
Challe Berglunds mannar är inte borträknade än. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX

Djurgårdens hopp lever – vann måstematchen

Djurgårdens elitseriedröm lever efter seger mot Örebro med 4-2.

Det återstår tre matcher att spela.

STOCKHOLM. Djurgårdens fans kom till Hovet med vetskapen om att en förlust skulle innebära att laget åkte ur elitserien. Och redan efter 31 sekunder blev den skräcken än mer påtaglig. Efter ett slarvigt uppspel kunde Jens Skåhlberg lägga beslag på pucken varefter han serverade en fri Johan Wiklander som satte 1-0 bakom Gustaf Wesslau.

Efter målet radade Örebro upp kvalificerade målchanser och Djurgårdens kvalseriemardröm såg ut att fortsätta. Men 15.57 in i första perioden fick Örebro en utvisning och Djurgårdens Daniel Tjärnqvist kunde fem sekunder senare bombardera in 1-1 från den blåa linjen.

Effektivt powerplay-spel

Målet gav stockholmarna andrum och bara en minut senare kunde Mika Zibanejad sätta 2-1 med ett snabbt, oväntad skott som smet in bakom Nicklas Dahlberg. I den andra perioden drygade Zibanejad ut Djurgårdens ledning med sitt andra power play-mål för kvällen.

Bara 38 sekunder in i tredje reducerade Örebros Marcus Weinstock och gav matchen nerv igen. Men bara någon minut senare dödade Pontus Åberg Örebros hopp med Djurgårdens tredje power play-mål för matchen.

Stockholmsklubben måste dock sannolikt vinna de resterande tre matcherna för att ha en chans att hänga kvar i den högsta serien.

Leksand tog viktig seger

I toppmötet mellan Timrå och Rögle var det till slut hemmalaget som knep extrapoängen i förlängning efter mål av Max Friberg.
I kvalseriens tredje match visade Leksand att man inte gett upp elitseriedrömmen. De vitblå vann borta mot Bofors med 3-1 efter mål av Mattias Timander, Patrik Norén och Jens Bergenström.