Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström är polisanmäld för hets mot folkgrupp - av polisen själv.
1 av 3
Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström är polisanmäld för hets mot folkgrupp - av polisen själv. - Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans efter att han har varit ledande i rapporteringen kring "Ostens" påstådda rasistattack.
2 av 3
Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans efter att han har varit ledande i rapporteringen kring "Ostens" påstådda rasistattack. - Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
"Osten" ska enligt vittnena ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteås Yared Hagos.
3 av 3
"Osten" ska enligt vittnena ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteås Yared Hagos. - Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Polisen anmäler "Osten" för hets mot folkgrupp

Turerna kring Luleås Lars "Osten" Bergströms påstådda rasistattack går vidare. Nu har polisen upprättat en anmälan för hets mot folkgrupp mot sportchefen.


Det här har hänt:

Sportchefen Lars "Osten" Bergström sägs ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteå-spelaren Yared Hagos. Flera ögon- och öronvittnen kliver fram i media och berättar om att han har skrikit bland annat "svinjävla neger".

Nu blir journalisten som dels skrev artiklarna, men även diskuterade ämnet i teve, polisanmäld för förtal.

SKELLEFTEÅ. Förra veckan hörde flera vittnen av sig till olika tidningar och uppgav att de hade hört att Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström hade suttit på läktaren och skrikit rasistiska glåpord. Måltavlan var Skellefteås Yared Hagos.

Enligt vittnena ska "Osten" bland annat ha skrikit "svinjävla neger" och "negersvin" varje gång Hagos var på isen.

Under måndagen bestämde sig Hockeyligan, klubbarnas samarbetsorgan, för att starta en utredning kring den påstådda rasistattacken.

Nu har polisen också gett sig in i hetluften och de har anmält "Osten" för hets mot folkgrupp.

– Vi har upprättat en amälan gällande hets mot folkgrupp. Det är en anmälan som vi själva initierade under gårdagen, berättar Lars Persson, biträdande operativ chef hos Skellefteåpolisen, för Hockeykanalen.

En anmälan har även upprättats efter att Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans i lördags. Supportrarna kastade mynt och flaskor mot Fahlman. Dessutom har han även fått mottaga mordhot via internet och telefon.

– Det finns en polisanmälan som rör försök till misshandel på grund kastade föremål. Men för att få hela bilden av vad som hände så har det även upprättats en anmälan kring olaga hot. Vi har varit i kontakt med Fahlman och därav tillkom det ytterligare anmälningar. Det kan bli ett ytterligare par anmälningar då Fahlman även har fått hot via internet och telefon, säger Lars Persson.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.