Adam Larsson, en av alla spelare som lämnat Saik under sommaren.
1 av 3
Adam Larsson, en av alla spelare som lämnat Saik under sommaren. - Foto: Jim Mone / AP
Jimmie Ericsson får bära ett tungt lass som hjärtat i laget efter att de unga kaxiga backarna lämnat Sverige.
2 av 3
Jimmie Ericsson får bära ett tungt lass som hjärtat i laget efter att de unga kaxiga backarna lämnat Sverige. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Anders Söderberg tror att Skellefteå slipper streckstriden i vår.
3 av 3
Anders Söderberg tror att Skellefteå slipper streckstriden i vår. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Så slutar elitserien: Skellefteå AIK

De har tappat hela förstafemman. Nu måste alla hjälpas åt att fylla den gigantiska luckan.


SKELLEFTEÅ. Under fjolårssäsongen satte Skellefteå AIK:s förstakedja med Joakim Lindström, Fredrik Warg och Mikko Lehtonen skräck i elitseriens backar.

Nu är samtliga lirare borta och kvar står ett halvt utbytt Norrlandslag. Som om det inte vore nog med anfallarna är dessutom lagets tre bästa backar - Adam Larsson, David Rundblad och Tim Erixon - numera på andra sidan Atlanten.

– Det blir svårt att hitta en sån femma igen, de hade en extrem poängproduktion. Vi får väl hjälpas åt. Jag tror ändå vi har ett bredare lag i år, säger veterananfallaren Anders Söderberg till Nyheter24.

Tuff kamp väntar för tränare Forsberg

Riktigt namnkunniga värvningar som Oscar Möller och Hannu Pikkarainen gör dock laget svårbedömt.

Frågan är om inte Saik i allmänhet och tränaren Anders Forsberg i synnerhet har en lite för tuff uppgift att få ihop det nykomponerade laget tillräckligt snabbt för att kunna vara ett topplag i serien. Till slutspel går de, men det kan bli en tuff kamp.

Om jag säger att ni får kriga om slutspelsplatserna snarare än seriesegern - vad säger du då?

– Det kan jag nog inte hålla med om. Men det är klart att det är små marginaler, det brukar inte skilja många poäng mellan åttan och toppen, säger Söderberg.

Betyg:

Bästa spelare: Jimmie Ericsson - 4

En landslagsspelare av klass som är hjärtat i laget och skulle ta en plats i vilket annat svenskt lag som helst. Utan honom tappar Saik mycket.

Silly Season - 2

Visst har Saik värvat namnkunniga spelare men har man tappat hela förstafemman och mer därtill kan man inte ha annat en en misslyckad övergångssommar.

Förstafemman - 3

Niclas Burström, Hannu Pikkarainen - Oscar Möller, Lee Goren, Bud Holloway.

Det är fortfarande oklart hur Saik vill ställa upp, men Möller och polaren Holloway lär spela tillsammans. Svårt att få ihop en nykomponerad femma, men erfarenhetsmässigt väger den tungt.

Målvakt: Andreas Hadelöv - 3

Rutinerad men börjar bli till åren och snart måste dippen komma. Tyvärr för Skellefteås del kan den vara på gång nu och Hadelöv lär inte vara lika bra som tidigare år.

Tränare: Anders Forsberg - 4

Är en av de mest intressanta tränarna i serien och gjorde succé ifjol. Får det tuffare i år.

Tabelltipset: Åtta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?