Spelarna som ska försvara Timrås färger. Nästan hela truppen från ifjol har bytts ut.
1 av 3
Spelarna som ska försvara Timrås färger. Nästan hela truppen från ifjol har bytts ut. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Per-Erik "Perra" Johnsson har en minst sagt tuff uppgift framför sig.
2 av 3
Per-Erik "Perra" Johnsson har en minst sagt tuff uppgift framför sig. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Lyckas Stefan Ridderwall freda Timrås mål under säsongen?
3 av 3
Lyckas Stefan Ridderwall freda Timrås mål under säsongen? - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Så slutar elitserien: Timrå IK

Förra säsongen slutade i besvikelse när Timrå missade slutspel. Blir det bättre eller sämre i år?


TIMRÅ. När säsongen 2010/2011 skulle summeras stod det klart att Timrå IK missat slutspel och med nöd och näppe undvikit kvalserien. Nu har de bytt ut nästan hela truppen - hjälper det?

En av de nya är målvakten Stefan Ridderwall som anslutit från Djurgården efter att ha misslyckats med att blomma ut i Stockholmslaget ifjol och petats av Mark Owuya.

– Det gick tungt och jag har väl försökt analysera det och gå vidare. Jag ska ta revansch i år. En viktig grej är att jag börjar hitta mig själv utanför och känner harmoni i livet, säger Ridderwall till Nyheter24 och fortsätter.

– Jag trivs bra både i laget och på stan. Jag ångrar mig inte en sekund.

"Vi har väl blandat och gett"

"Lill-Riddarn" ska tillsammans med Frölundavärvningen Joakim Lundström tävla om vem som får förstemålvaktsposten i år.

– Vi har väl blandat och gett som man alltid gör på försäsongen. Men jag tycker att både jag och Jocke har varit bra, säger Ridderwall.

Vill känna av pressen

Medelpadslaget, som värvat in hela 16 spelare, är nederlagstippat. Men att det skulle vara skönt att slippa förväntningar och press håller inte målvakten med om.

– Den pressen vill jag personligen gärna ha, annars ska man inte hålla på med hockey, säger han och fortsätter.

– Äh, det är folk som tycker och tänker, men det ska spelas om det också. Men det är väl klart att vi kan använda det som morot också.

Kan "Perra" Johnsson få ordning på sitt Timrå och hitta rätt ersättare till viktiga spelare som Sebastian Erixon och Mattias Karlsson? Om inte finns det en stor risk att det blir kvalseriespel till våren.

Betyg:

Bäste spelare: Timo Pärssinen - 3

Den skadebenägne finnen är nu äntligen spelklar igen och har kunnat vara med på försäsongen. Med sin rutin och sin skicklighet kommer han att bli Timrås viktigaste spelare i vinter - om han inte blir skadad igen.

Silly Season - 2

Kaos. Så kan man med ett ord sammanfatta Timrås värvningscirkus. 16 in, 16 ut. Bland värvningarna finns dock inte de riktigt stora namnen förutom tjeckiske landslagsstjärnan Petr Vampola. De har lyckats få tillbaka gamla TIK-spelare som Johan "Bagarn" Andersson, Jonathan Hedström och Yared Hagos, men de håller inte samma kvalitet som de en gång gjort.

Förstafemman - 3

Antti Halonen, Oscar Hedman - Timo Pärssinen, Petr Vampola, Max Friberg

Duon Pärssinen-Vampola kan bli Timrås räddning den här säsongen. Tidigare JVM-stjärnan Friberg ska ta klivet från division ett-hockey och det är nog för stort just nu. På backsidan ser laget i stort svagt ut, likaså här.

Målvakt: Stefan Ridderwall / Joakim Lundström - 2

Här gör Timrå två rejäla chansningar. Både Ridderwall och Lundström var olyckliga under förra säsongen och har trots flertalet chanser ännu inte lyckats blomma ut i elitserien.

Tränare: Per-Erik Johnsson - 2

Visst har han meriter men det verkar lite som att "Perra" tappat glöden. Han verkade nästan uppgiven när hockeybranschen samlades för upptaktsträff. Har dessutom en riktigt tuff uppgift framför sig med att få ihop det här laget. För tuff? Det får framtiden utvisa.

Tabelltipset: Tolva.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.