1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Zibanejad: "Djurgården var bättre förra året"

Trots segern mot Färjestad - så saknar talangen något: "Svårt att säga vad det beror på".


Mika Zibanejad

Född: Den 18 april 1993.

Draftad: Som sjätteman i första rundan av Ottawa Senators.

Moderklubb: Hammarby IF.

Position: Center.

Längd: 188 centimeter.

Vikt: +90 kilo.

VÄXJÖ. Förra säsongen gjorde Mika Zibanejad stor succé med Djurgården och draftades genast till NHL. Nu är han tillbaka i ett DIF som endast är en skugga av sitt forna jag - och Zibanejad känner av skillnaderna mellan Djurgården nu och då.

– Självklart finns det skillnader, det är ju bland annat andra spelare i laget och sådant. Djurgården förra säsongen var kanske lite bättre, men det är svårt att säga vad det beror på, säger den 18-årige jättetalangen till Nyheter24.

Zibanejad tog hela elitserien med storm förra säsongen. Snabbt försvann han till Ottawa Senators, men efter endast nio matcher återvände han till Stockholm och Djurgården.

– Det är svårt att jämföra min prestation förra säsongen och den här säsongen. Förra året hade jag väldigt mycket flyt och jag fick chansen när folk blev skadade, säger han och forsätter:

– Nu har min säsong har nog inte varit så bra jag hade velat, men det kommer att ta lite tid innan jag kommer igång på riktigt.

Vad beror det på?

– Jag vet inte… omställningen kanske?

Svajig säsong

Djurgårdens säsong har verkligen varit som en berg-och-dal-bana. Ibland toppar de med riktiga kanonresultat - och ibland åker de på tunga smällar. Så sent som i onsdag åkte de på storpisk mot ärkerivalen AIK, som vann med 5-0. En förlust som DIF följde upp genom att krossa Färjestad med 5-1.

– Förhoppningsvis kan vi bygga vidare från Färjestads-matchen. Just nu ligger vi ju på en slutspelsplats. Men självklart vill man alltid ligga högre upp, säger Zibanejad som är redo att ta ytterligare en seger när Växjö ska gästas på fredagen.

– Det gäller att komma ut och spela som vi gjorde mot Färjestad. Att bara jobba vidare och slappna av, att jobba hårt, säger han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.