Då åkte de nämligen på en 1-3-förlust mot Växjö.
1 av 3
Då åkte de nämligen på en 1-3-förlust mot Växjö. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Försvararen är inte nöjd med hur Frölunda lirade senast.
2 av 3
Försvararen är inte nöjd med hur Frölunda lirade senast. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Christian Bäckman och hans Frölunda har lagt om träningsupplägget inför stormötet med Skellefteå.
3 av 3
Christian Bäckman och hans Frölunda har lagt om träningsupplägget inför stormötet med Skellefteå. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Förlust senast - då satsar Frölunda defensivt inför stormötet

Frölunda vill täppa till när Skellefteå kommer på besök. Bäckman: "Det är tillbaka till grunderna, vi får inte bjuda på så mycket".


Tabelltoppen

1. HV71      22, 75-54, 43

2. Skellefteå 21, 50-43, 39

3. Brynäs    21, 65-52, 38

4. Frölunda  21, 52-35, 37

GÖTEBORG. Två förluster på de två senaste matcherna - nu lägger Frölunda om träningsupplägget inför fredagskvällens stormöte mot Skellefteå på Scandinavium. Och den nya taktiken ska stoppa blödningen.

– Vi har haft fokus på vårt försvarsspel som vi inte var nöjda med senast, men som annars har varit väldigt framgångsrikt i år. Det är lite tillbaka till grunderna för vår del, vi får inte bjuda på så mycket, säger försvararen Christian Bäckman till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Det var inte så bra sist och vi åkte en väldigt dålig start. Det gäller att vi är med från början. Vi har repeterat spelet på egen zon och några andra övningar. Vi ska vara bättre förberedda nu.

Fem förluster på sex matcher

Men trots försvarsträningen lär det inte bli en enkel match mot serietvåan. Statistiken talar inte för en hemmaseger efter fem förluster på de sex senaste matcherna mot SAIK.

– Nja, vi pratar inte om att vi har haft det tungt mot dem. Vi gjorde ju en hyfsat bra match mot Skellefteå i år (1-3-förlust reds anm.) och även om de hade spelövertaget, så var vi ändå nära. Vi gjorde en del missar som gjorde att vi föll, säger han och fortsätter:

– Vi har bara mött dem en gång i år. Förra året var vi inte så lyckosamma mot dem. Men visst, vi vill självklart ha en seger på fredagskvällen. Vi behöver komma tillbaka på vinnarspåret och hänga med däruppe i toppstriden. Allting går ju så snabbt nu när det är så tätt med matcher.

Är ni taggade?

– Absolut, det är vi nog allihopa. Och vi är dessutom revanschsugna efter den senaste förlusten.

Vågar du tippa på ett resultat?

– Jag tror att vi vinner med 3-1. Det blir lite målsnålt och vi är täta bakåt. Vem som gör målen vågar jag inte tippa på, men det spelar ingen roll egentligen, säger han med ett skratt.

Matchen startar 19.00 och visas i Canal Plus Sport. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.