Nu är de bara en seger ifrån en finalplats.
Nu är de bara en seger ifrån en finalplats. - Foto: SCANPIX
AIK hade ingen rolig kväll. - Foto: SCANPIX
Målvakten Viktor Fasth var rosenrasande.
Målvakten Viktor Fasth var rosenrasande. - Foto: SCANPIX

Skellefteå nära semin - krossade AIK

AIK hade ingen chans borta mot Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK - 8 - 2 AIK

Första perioden: 1-0 (3.36) Lee Goren (Jimmie Ericsson, Joakim Lindström) EQ, 2-0 (6.29) Joakim Lindström (Jimmie Ericsson, John Klingberg) EQ, 3-0 (11.28) Jimmie Ericsson (Oscar Möller) PP1, 4-0 (18.01) Bud Holloway (Lee Goren, John Klingberg) EQ

Andra perioden: 4-1 (2.59) Christian Sandberg SH1, 5-1 (13.03) Erik Forssell (Bud Holloway, Hannu Pikkarainen) PP1, 5-2 (18.04) Kent McDonell (Daniel Bång) EQ

Tredje perioden: 6-2 (4.48) Anders Söderberg (Bud Holloway, Niclas Burström) EQ, 7-2 (13.10) Christian Söderström (Erik Forssell, John Klingberg) PP1, 8-2 (13.44) Melker Karlsson (Oscar Lindberg, Johan Forsberg) EQ

Ställningen i matcher: Skellefteå AIK-AIK 3-2

SKELLEFTEÅ. AIK-målvakten Viktor Fasth lär få det svårt att sova i natt. Åtta mål släppte den annars så säkre burväktaren in när Gnaget åkte på storstryk med 2-8 borta mot Skellefteå AIK.

– Vad fan ska man säga? Jag vet inte, säger Fasth besviket till Canal Plus.

Katastrofmatchen började på sämsta möjliga sätt för stockholmarna. Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt och gick upp till en solklar 4-0-ledning redan efter 18 minuters spel.

– Vi åker skridskor och vi är med från start. Vi tar över direkt och vi väntar på ingenting, som vi annars har en tendens att göra ibland, säger SAIK-kaptenen Jimmie Ericsson, som satte tre mål, till Canal Plus.

Gästerna vann visserligen mellanperioden och såg till att det ändå stod 5-2 inför den tredje perioden. Men väl där fullbordade SAIK förnedringen - och satte ytterligare tre mål.

– Det är helt jäkla oförklarigt hur det kan bli så här i sista, säger Fasth och fortsätter:

– Jag har ingen förklaring. Det är bedrövligt. Man skäms, och det gör vi alla.

SAIK nära semifinal

Hemmalaget gick därmed upp till en 3-2-ledning i matcher och är bara en seger ifrån en finalplats. Om två dagar drabbar lagen samman i Stockholm - och då måste AIK slå tillbaka.

– Det är bara att glömma den här jäkla matchen, avslutar Fasth.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.