Brynäs är vidare till final. - Foto: SCANPIX
Fansen kanske får guldjubla snart. - Foto: SCANPIX
3 av 5
Färjestad föll i fyra raka matcher och åkte därmed ut i semin. - Foto: SCANPIX
Gävle-laget ställs mot antingen AIK eller Skellefteå AIK i finalen.
4 av 5
Gävle-laget ställs mot antingen AIK eller Skellefteå AIK i finalen. - Foto: SCANPIX
Jonathan Granström kramas om efter att ha gjort sitt 4-2-mål.
5 av 5
Jonathan Granström kramas om efter att ha gjort sitt 4-2-mål. - Foto: SCANPIX

Här går Brynäs till final

Brynäs sänkte Färjestad med 4-2 och gick vidare till SM-final med totalt 4-1 i matcher.

Brynäs - 4 - 2 - Färjestad

Första perioden: 1-0 (2.32) Mats Lavander EQ, 1-1 (19.29) Marius Holtet (Mattias Sjögren, Anders Bastiansen) EQ

Andra perioden: 1-2 (0.57) Jonas Brodin (Anders Bastiansen, Marius Holtet) EQ, 2-2 (1.27) Sebastian Wännström (Jakob Silfverberg, Mattias Ekholm) EQ, 3-2 (8.02) Calle Järnkrok (Sebastian Wännström) EQ

Tredje perioden: 4-2 (19.18) Jonathan Granström (Mads Hansen, Jonas Nordquist) PP1

Ställningen i matcher: Brynäs-Färjestad 4-1

GÄVLE. Brynäs tog ledning, tappade den, knep tillbaka den - och gick vidare till final efter 4-2 hemma mot Färjestad.

– Vi har inte vunnit än, det är fyra matcher kvar, säger Brynäs-målvakten Niklas Svedberg till TV4 Sport.

Hemmalagets Mats Lavander inledde målskyttet efter drygt två minuters spel. Men med bara sekunderna kvar till paus kvitterade Marius Holtet  innan Jonas Brodin satte 2-1 tidigt i mellanperioden.

Granström avgjorde

Brynäs gav dock inte upp och kvitterade genom Sebastian Wännström och Calle Järnkrok gav tillbaka ledningen till Brynäs med ett fräckt mål. Och Jonathan Granström fastställde slutresultatet till 4-2 i slutskedet av matchen.