Men han kan slå till själv också. Som här mot Djurgårdens Patrick Cehlin efter en match under fjolårssäsongen.
1 av 5
Men han kan slå till själv också. Som här mot Djurgårdens Patrick Cehlin efter en match under fjolårssäsongen. - Foto: Bildbyrån
Här ligger han utslagen efter att ha blivit påkörd av Färjestads Sanny Lindström i kvartsfinalen.
2 av 5
Här ligger han utslagen efter att ha blivit påkörd av Färjestads Sanny Lindström i kvartsfinalen. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Pallar han trycket i finalserien mot Skellefteå?
3 av 5
Pallar han trycket i finalserien mot Skellefteå? - Foto: Jens L' Estrade / SCANPIX /
Niklas Svedberg är van att stå i händelsernas centrum - på både gott och ont.
4 av 5
Niklas Svedberg är van att stå i händelsernas centrum - på både gott och ont. - Foto: Scanpix
I slutspelet har Svedberg varit en demonmålvakt på riktigt sedan han hoppade in i stället för Johan "Honken" Holmqvist.
5 av 5
I slutspelet har Svedberg varit en demonmålvakt på riktigt sedan han hoppade in i stället för Johan "Honken" Holmqvist. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX /

Efter bråken och tjuvknepen - nu gör Svedberg succé

Demonen Niklas Svedberg blivit en målvaktsdemon på riktigt, men tycker att bilden av honom är orättvis: "Jag har ett hett temperament".


GÄVLE. Googla på Niklas Svedberg och du hittar många udda incidenter som den hetlevrade 22-åringen hunnit vara inbladad i under sina fem säsonger på elitnivå.

Han har flera gånger anklagats för att filma – och för att ha försökt skada Modos Jens Westin medvetet under en match 2010.

– Båsdörren öppnade jag aldrig med flit. Det skulle jag aldrig göra. Det är bara skitsnack och idioti, säger Niklas Svedberg till Nyheter24.

Men Brynäsmålvakten har även varit inblandad i flera andra händelser som retat upp många motståndare och inte minst motståndarsupportrar.

Är du småjävlig på isen?

– Helt ärligt, jag vet inte vart man får det ifrån. Det är mer smågrejer i mitt spel som utmärker mig kanske, säger Svedberg och fortsätter:

– Jag kastade handsken mot Frölunda, men det gjorde jag inte för att jag vill göra sånt. Det var lite av desperation. Jag har temperament, helt klart, men det har andra målvakter också. Tycker nog att jag håller mig kall och fokuserar på mitt.

Har storspelat i slutspelet

Småjävlig, hetlevrad, vinnarskalle. Gör din egen bedömning i filmerna här intill. Klart är dock att Niklas Svedberg storspelat för Brynäs i slutspelet och visar bäst statistik av samtliga målvakter med 94,68 i räddningsprocent.

– Jag hade en bra säsong, men hade förväntat mig lite mer. Nu har jag fått bitarna att hamna på plats och lyft mig. Jag och "Honken" har spelat lika mycket under säsongen och han har också gjort det väldigt bra. Han började med att vinna två matcher åt oss i slutspelet, så vi hjälper varandra, säger han.

Se Niklas Svedberg flippa ur på domaren här (1:20 in i klippet):

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

1 timme sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta rysk deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.