1 av 2
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24
2 av 2
- Foto: themauler.com

Troéng tränar med de bästa

Kampsport24 har pratat med Tor Troéng som just nu befinner sig i San Diego på träningsläger.


Mer om Troéng

Hela intervjun finns hos MMABloggen, en del av Kampsport24.

Den 17 januari reste Tor Troéng (13-4-1) till San Diego för att träna hos Alliance MMA.

Sen tidigare är redan UFC-svensken Alexander Gustafsson (10-1) på plats för att träna inför sin match på UFC 127 om ett par veckor.

Troéng har ingen match inplanerad utan har gjort resan för att få ett ombyte i träningspartners samt jobba på sin boxning med Gustafssons coach Andras Michael som har ett förflutet som olympisk tränare.

- Han är definitivt den bästa boxningstränaren jag jobbat med och träningen ger verkligen resultat. Andreas lägger även upp veckoschemat och ser till att vi får den träning vi behöver, säger Troéng till Kampsport24.

Meriterade namn

Något större fel är det inte heller på träningskompisarna i USA. På Alliance MMA tränar stjärnor som Dominick Cruz, Phil Davis och Andre Galvao.

De har även besökt Reign Gym i Los Angeles där Fabricio Werdum, Mark Munoz och Jason Miller tränar. Troéng säger att den tekniska nivån är hög men det är något annat han är mest imponerad av.

- Det som de framförallt har här är hängivenhet. De har många som tränar heltid och ger allt på träningen. En del av killarna bor till och md på vinden till gymmet för att ha möjlighet att satsa på träningen, säger han.

Hos Alliance MMA varvar de proffsgruppens morgonträningar med specifik träning på kvällen.

- Jag trivs mycket bra med träningen här, de är ett skönt gäng som gillar att träna hårt och vi blir väl bemötta. Sen är San Diego en schysst och avslappnad stad att leva i, säger Troéng.

Troéng förlorade mot Thales Leites i höstas i Superior Challenge och har ingen match inplanerad för tillfället. Men anbud är det inte ont om.

- Jag planerar att gå två matcher innan sommaren. Jag har fått en del erbjudande om att åka och träna utomlands också, men inget är klart ännu. Allt beror på hur det går med matcher och så, säger han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.