1 av 3
2 av 3
3 av 3

Emil fick stöd av Melker Hallberg: "Du behöver inte vara nervös, jag är inte farlig"

Emil Tidlund berättar om sina upplevelser i Next in Football och hans nervositet inför utmaningen.


Emil Tidlund var en av deltagarna i Next in Football. Den 19-årige Jönköpingsbon föll på mållinjen och förlorade mot vinnaren Jossip Ladan i finalen, tillsammans med den andra finalisten Carl Bengtsson.

Vi tog ett snack med Emil för att kolla så att han inte var allt för deppig efter förlusten.

Hej Emil! Vad sysslar du med?

– Just nu tittar jag på EM, det är ett skönt ställe här i Jönköping som sänder matcherna så jag gick i väg här i halvtid för att prata med dig.

Hur var det att vara med i Next in Football?

– Det var ju skitkul, jag fick ju göra något som jag alltid drömt om och sen fick man göra det på en hög nivå också.

Hur gick det för din egen del tycker du?

– Jag är jättenöjd men man faller lite på mållinjen, det är ju en besvikelse men det väcker ens självförtroende att man gick så långt, men jag skulle väl kunna kontrollera nerverna lite mer.

Utmaningen i Emils semifinal var att haffa spelare i den mixade zonen efter matchen mellan Hammarby och Malmö FF på Tele2 Arena. Och det var synligt att det var en nervös deltagare som tog sig an utmaningen.

– Nerverna var där redan i bilresan på väg till Tele2. Det är inget att dölja, jag var jättenervös. Men man måste ta chansen och ju mer in i tävlingen och desto mer jag intervjuade spelare så kändes det bättre. Så fort jag kom över tröskeln blev det bättre.

Och att han tog sig över tröskeln har han rätt i. Snabbt gick det också.

Med en skakig hand slängde han sig nästan på Melker Hallberg som då spelade i Hammarby. Och efter att intervjun var avslutad gav den förre Hammarby-stjärnan några stöttande ord.

– Han sa på sin Kalmardialekt: "Du behöver inte vara så nervös, jag är inte farlig".

Framtiden då, är det sportjournalist du vill bli?

– Jag har ju kommit in på en gymnasielärarutbildning men det finns ju där i bakhuvudet att man vill bli sportjournalist. Och eftersom det gick så pass bra är man ju lite tudelad nu, avslutar Emil.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få mer nyheter!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.