Senaste

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Abba – nu en del av USA:s kulturarv

Svenska Abba har blivit en del av det amerikanska kulturarvet. Albumet "The arrival" från 1976 har valts in i USA:s National Recording Registry.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.
Senaste nytt

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47

Här ligger City Gross nya outlet – ska rea ut fynd

igår 20:08

Han vill göra det jobbigt att köra bil – 20 km/h i stan

igår 19:09
Vilket sätt som är bäst för att minska utsläppen från biltrafiken är ett hett debatterat ämne. Elbilar är inte lösningen, enligt en forskare vid Lunds universitet. I stället gäller det att göra livet jobbigt för de som kör bil.

Stressad på jobbet? Då kan du behöva byta arbete

Kritiken mot vårbudgeten: Inte en enda krona till hushållen

Som högsta prioritet säger finansministern Elisabeth Svantesson (M) att regeringen ska "stötta hushåll och välfärd". Men i vårbudgeten syns det inte. – Förlorarna, det är de som jobbar. Det har inte blivit några skattejusteringar eller liknande för arbetande, säger Sharon Lavie, privatekonom på Lendo.

Bedragare utger sig för att vara din bank – så skyddar du dig

Antalet bedrägerier ökar i rejält takt. Nordea har därför lanserat en ny tjänst för kunderna som ska förse dem med rätt verktyg och minska risken för bedrägeri. Men var ligger egentligen ansvaret? – Mycket svårt att skydda sig mot en bedragare, säger cybersäkerhetskonsulten Linus Kvarnhammar.

Tommy Myllymäki avslöjar: Det är det äckligaste jag ätit i Sveriges mästerkock

igår 12:00

Här har hyrorna ökat med 5 000 kronor 2024 – toppar listan

igår 11:49
2024 är ett år som slår hårt mot många hyresgästers ekonomi. I snitt har hyrorna höjts med över fem procent vilket tvingar många att skära ner på utgifterna. Men var har hyrorna egentligen höjts mest?

Bachelorette 2024: Joar visar upp sin galna kroppsförvandling

Nu blir det enklare att ladda elbilen – tack vare ny lag

Ett av de största problemen med att köra långt med elbil är att laddningen ofta är på tok för krånglig. En ny lag som trädde i kraft i lördags ska ändra på detta.

Hotell romantik-Lotta om männen hon inte vill ha: "Finns det något värre?"

Lotta Ramel, 66, sökte kärleken i "Hotell Romantik". Nu har SVT-programmet nått sitt slut, men Lotta har fortfarande hopp om kärlek och i en intervju med Hemtrevligt beskriver hon sin drömman.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Här är branscherna där jobben försvinner

Felix Herngren sågas i Masked Singer: "Ett rop på hjälp"

Felix Herngrens får rejäl kritik för sin medverkan i Masked Singer 2024. "Kanske ska vi tolka den där nya paljettskjortan som ett rop på hjälp", skriver Aftonbladets Karolina Fjellborg i en krönika.

Det hatar Christian Bauer med Pernilla: "Han blir galen"

Sedan slutet av 2023 har Pernilla Wahlgren och Christian Bauer varit gifta. Deras förhållande verkar blomstra mer för varje dag som går, men det finns en sak som Pernilla gör, som Christian hatar.

Missen i "Gift vid första ögonkastet": ”Inte på riktigt väl?”

2 dagar sedan 15:18

Felix stora förändring – efter 25 år

2 dagar sedan 14:16
Den svenska matjätten Felix, bland annat känd för sin ketchup och sina köttbullar, genomgår just nu en historisk förändring. Det är loggan som ändras – för första gången på 25 år.

Morgonens nyheter i korthet

Regeringens "småspararsatsning" hjälper mest aktiemiljonärer

Regeringens sänkning av skatten på aktie- och fondsparande har beskrivits som en småspararsatsning. Men förslaget kommer framför allt hjälpa de redan välbärgade och öppnar upp för skatteplanering. Det kan bli en väldigt dyr historia för regeringen. Det menar flera myndigheter, som sågar förslaget.

Galet miljonregn över känslosam Ludvig Åberg: ”Surrealistiskt"

Ludvig Åberg lyckades inte vinna den gröna kavajen, men majordebuten blev ändå ett minne för livet. Stjärnskottet slutade tvåa bakom Scottie Scheffler i US Masters. – Att känna nerverna och pressen under de sista hålen är vad du drömmer om, säger Åberg.

Vi testar Alfa Romeo Tonale – en passionerad laddhybrid?

När Alfa Romeo lanserade sin kompakta suv Tonale var målet att locka till sig en bredare målgrupp. Toppmodellen av bilen är den fyrhjulsdrivna laddhybriden, och den har Gustaf Gripenlöf Karlberg testat.

Robinson 2024: Vi måste prata om det killarna gjorde på stranden

Under söndagens avsnitt av Robinson var det en scen som antagligen väckte starka känslor hemma i tv-sofforna.

Anja Pärson vann Mästarnas mästare 2024

Anja Pärson vann "Mästarnas mästare" efter en rafflande slutduell mot fotbollsstjärnan Sebastian Larsson. – Han vann flest grenar och var en mästare på alla sätt och vis. Jag lyckades hålla mig kvar när det behövdes, säger hon diplomatiskt.