Senaste

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Rea på elbilar: Tesla, Toyota och BYD sänker priserna

igår 16:22

Beskedet inför Valborg: Alkoholen på Systembolaget kan sälja slut

igår 16:21
Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av Systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

igår 16:16
Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

igår 11:01

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

igår 10:43
Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Kuslig ”kattslaktare” dödade 76 katter

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Mamma tatuerade sina små barn – sonen fick dödskalle och smiley på benen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Kvinna ljög om snö på skyltar vid fortkörning – får fängelse

En kvinna som förhördes som vittne i samband med en fortkörning i november 2021 uppgav att vägskyltarna var översnöade på den aktuella dagen. Dessa uppgifter stämmer emellertid inte, och nu döms hon till två månaders fängelse, rapporterar Dagens Juridik.

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.