Se videon från releasefesten längst ner i artikeln.
Se videon från releasefesten längst ner i artikeln.

Slagsmålsklubbens legendariska garage

I dag är det dagen D. D som i Dans Dakar alltså. Vi passade på att ställa en drös invecklade frågor till Björn från Slagsmålsklubben om deras nya platta The Garage, om hur det är att vara på festival och kvällens spelning. Dessutom premiärvisar vi videon från deras releasefest som ägde rum en vårnatt i april, i detta mytomspunna garage...


Vinn biljetter till Dans Dakar!

Två stycken tursamma bastarder har chansen att vinna biljetter till sig och en vän till Dans Dakar. Det vi vill ha i från er (det finns alltid en hake) är att ni berättar om ert absolut bästa och gärna sjukaste festivalminne. Maila till anna.korsgren@tete-a-tete.se.

Det bidrag vi - som är helt subjektiva och självfallet mutbara - tycker är bäst, vinner.

Nya plattan "Garage" är döpt efter ert garage på Stora Essingen, vad är så speciellt med just det garaget som gör att ni har dedikerat ett helt album till det?

- Det råder lite delade meningar om det. Vissa vill se det som något som man kan återkomma till och tänka att vi döpte vår skiva efter det där garaget där borta, och vissa vet inte varför vi döpte det till just The Garage. Andra menar att vi gjort så mycket saker i det där garaget; spelat pingis, spelat in musik, haft kalas, målat, lagat cyklar, spelat in videos. Och sen har vi ju det faktum att vi spelat in musik i det. Alla har en egen syn på det där garaget.

- Min syn är nog mer soundmässigt. Inte för att vår skiva har något med musikstilen garage att göra, men det är smutsigare, mörkare och mer som just garaget. Från början hette skivan Goldrock, sen Michael Jackson on the Sea. Men det är ju inte så klockrena namn.

Haha, vad bra att du säger det. Min nästa fråga var nämligen "Jag är ju ingen musikkritiker, men här kommer en riktigt pretentiös fråga: jag tycker att den nya plattan känns lite mörkare och smutsigare än de tidigare..." Hade ni några speciella tankar om ett tema eller en röd tråd?

- Vi spelade in en EP som vi hade klar sommaren innan vi flyttade till Stockholm. Fyra spår. Vi var nöjda och glada och tänkte att EP-format, det är framtiden det. Enklare att handskas med, lättare att bibehålla ett sound eller så rakt igenom. Men sen släpptes den aldrig, jag minns inte varför. Men vi flyttade och andra grejer kom i vägen. Vi fortsatte bygga på den där EP:n och till slut insåg vi att vi hade ungefär två klara skivor, så vi tog bort hälften och tänkte att nu har vi en bra skiva. När vi vi började fila på de sista delarna började vi samtidigt jamma en hel del live i vardagsrummet med alla syntar och allt, och det resultatet blev en mycket mer skitig och bättre känsla än det vi suttit och putsat på i ett år. Så vi spelade in allt igen, rätt fort. Rätt mycket mer på riktigt. Och just det att vi gjorde det där och då och på det sättet satte rätt mycket ribban för hur det skulle låta.

Men sen var nog allt material redan från början mer techno och mörkare och dä. Vi är rätt trötta på bitpopstämpeln.

I morgon spelar ni ju på Dans Dakar! Festival mitt i Stockholm där man dessutom kan dricka på hela området och inte bara i öltält! Vad ser ni fram emot?

- Fantastiskt! Det är en sjukt bra line up och det är alltid lika roligt att se sitt bandnamn i tunnelbanan. Jag tror det kommer bli fint och det är så himla kul att titta på band och dricka öl samtidigt.

Vilket är ert bästa festivalminne? Ni har ju ändå hunnit avverka en del festivaler, både i Sverige och utomlands...

- Så himla svår fråga. Går inte att svara på. Det bara är så mycket. Men jag minns nog det sämsta. Bestival på Isle of White för några år sedan. Festivalen i sig var underbar, men det var tre decimeter lera överallt, vi sov åtta personer i vår van och jag hade ett brännsår på armen som blev helt superinflammerat och såg ut som nåt ur en skräckfilm. På underarmen. Nu är det bara ett stort, stort ärr. Usch.

Har ni någon hälsning/uppmaning/förmaning till alla besökare i morgon?

- Kolla på Cassius på lördagen för det hade jag verkligen velat sett, men då är vi och kör två spelningar i och utanför Berlin. Men förutom den rätt usla uppmaningen så får jag väl påpeka att man kan dricka öl framför scenen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.